Amerika’da Gezi provokasyonu endişesi!

Abone Ol

Trump’ın Acil Eylem Planı’nda neler olacaktı biliyor musunuz?

Şimdi de dünya düşünsün.

On kere, yüz kere bin kere dedik ki: “Dünya beşten büyüktür.”

Anlayan, dinleyen olmadı.

Yumurtanın geldiği son aşama misali, şimdi kızı tam bir Recep Tayyip Erdoğan hayranı olan Donald Trump başkan seçilince, bir feryat, bir feryat!

Trump’ın tek kusuru kızının Erdoğan hayranı olmasına müsaade etmesi değil pek tabii ki.

Büyük bir kusuru daha var:

15 Temmuz darbe girişiminden kısa süre sonra verdiği bir röportajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüde bulunarak “Yaşananları tersine çevirebildiği için onu çok takdir ediyorum. Bazıları darbe girişiminin tertip olduğunu söylüyor ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum” demişti.

Şimdi bu adamı Amerika, Avrupa ve topyekûn Batı alıp ne yapsın, nereye koysun?

Bakın buraya yazıyorum; sırf bu iki mühim kusurundan mütevellit, Donald Trump’a hükümeti kurdurtmayacaklar!

Gerisi hikâye…

Sırf, Amerikan gizli servislerinin tertip etmiş olmasına rağmen, tarihinde ilk kez başarısız olduğu 15 Temmuz darbe girişiminde Erdoğan’dan yana tavır koydu, Erdoğan hakkında iyi temennilerde bulundu, ‘Bakın zaten kızı da Erdoğan hayranı çıktı’ diye, ne kadar Gezi tarzı provokasyonlar varsa hepsini deneyecekler ve adamcağıza hükümeti kurdurtmayacak, seçimi kazandığına pişman edecekler.

Evet, evet aynen böyle olacak…

Donald Trump’ı Amerikan toplumunu böldüğü, ırkçılığı, İslamofobiyi, yabancı düşmanlığını kışkırttığı için değil, Erdoğancı diye göreve getirmeyecekler.

Trump, tıpkı Erdoğan’ın başbakan seçildiğinde yaptığı gibi, mevcut başkan Hüseyin Barack Obama’dan 20 Ocak 2017 tarihinde görevi devraldıktan sonraki ilk icraatları yani Acil Eylem Planını da hazırlamıştı.

Peki, Trump’ın Acil Eylem Planı’nda neler olacaktı biliyor musunuz?

Ben biliyorum.

İşte buyurun:

Olacak şey değil; Amerika’nın yeni Başkanı Donald Trump, bize göre DAEŞ, onlara göre İSİS’i bitirecekti. Hatta örgüt bitene kadar kafalarına bomba yağdıracaktı.

Hadi canım; Amerika’nın yeni Başkanı Donald Trump, ABD ile Meksika arasında büyük, “büyük bir duvar” örecekti.

Bak sen; Amerika’nın yeni Başkanı Donald Trump, Putin’le iyi geçinecekti.

Buyrun buradan yakın; Amerika’nın yeni Başkanı Donald Trump, ABD’deki kitlesel katliamları engellemek için akıl sağlığına yatırım yapılacaktı. Yani Amerikalıların toptan kafayı yediğine inanıyordu.

Yok, daha neler; Amerika’nın yeni Başkanı Donald Trump, Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi’ye iade-i itibar yapacaktı. Onlar olsaydı dünyanın daha iyi olacağına inanıyordu çünkü.

Pes doğrusu; Amerika’nın yeni Başkanı Donald Trump, NATO’dan çıkacaktı. Çünkü NATO’nun para tuzağı olduğunu düşünüyordu.

Hım ilginç; Amerika’nın yeni Başkanı Donald Trump, kürtaj yapan doktorlara ağır cezalar verecekti.

İnanmıyorum; Amerika’nın yeni Başkanı Donald Trump, Amerikan askerlerini Ortadoğu’dan çekecekti. Çünkü Amerika’nın kendi meselelerine eğilmesi gerektiğine inanıyordu.

Bizim de Donald Trump’a naçizane tavsiyemiz; Acil Eylem Planını hayata geçirmek istiyorsa, acil bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’yla görüşerek, Gezi Parkı tarzı provokasyonları nasıl bertaraf edebileceği meselesini mütalaa etmelidir.

Sokak eylemlerinden etkilenmeden göreve gelebilirse ki, Erdoğan’ı dinlerse pek ala başarır; Akabinde, BM’de yapacağı ilk konuşmasında ‘Dünya Beşten Büyüktür!’ tezini yüksek sesle dillendirmelidir.

İşte size yenidünya düzeni; Erdoğan’dan güçlü lider kalmadı…