Bilim ve teknoloji

Amazon, ilk renkli ekranlı Kindle’ını tanıttı: işte yeni Kindle serisi ve özellikleri

Amazon, e-kitap okuyucu pazarında devrim niteliğinde bir adım atarak ilk renkli ekranlı Kindle modelini ve dört yeni Kindle cihazını tanıttı.

Abone Ol

Celal Topçu – Diriliş Postası

Renkli ekran teknolojisi ile öne çıkan Kindle Colorsoft Signature Edition, dijital not defteri olarak kullanılabilen Kindle Scribe, daha büyük ve hızlı ekranıyla dikkat çeken yenilenmiş Kindle Paperwhite ve geliştirilmiş giriş seviyesi Kindle, e-kitap okuma deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

Renkli ekran teknolojisiyle yepyeni bir deneyim

Kindle kullanıcılarının uzun yıllardır beklediği renkli ekranlı Kindle, nihayet Kindle Colorsoft Signature Edition ile gerçeğe dönüştü. Kaleido teknolojisine dayanan Colorsoft, yenilikçi bir E-Ink ekran yığını kullanıyor ve oksit arka panel sayesinde daha hızlı sayfa yenileme sunuyor. Suya dayanıklı yapısıyla dikkat çeken cihaz, kablosuz şarj desteği ve 8 haftaya kadar batarya ömrü ile uzun süreli kullanım vadediyor. Cihaz, nitrit LED ışık kılavuzu ile de gece okuma deneyimini iyileştiriyor. 280 dolarlık fiyatıyla, 30 Ekim’de piyasaya sürülecek olan Kindle Colorsoft Signature Edition, e-kitap dünyasında bir ilke imza atıyor.

E-kitap okuyucu ve dijital not defteri bir arada

Kindle Scribe, yalnızca bir e-okuyucu değil, aynı zamanda dijital bir not defteri olarak da işlev görüyor. Amazon’un Premium Pencil kalemi ile birlikte kullanılabilen 300 ppi çözünürlüklü ekran, kağıt üzerine yazı yazma hissini simüle edecek şekilde tasarlanmış. Kalem, yumuşak uçlu silgi özelliğiyle de dikkat çekiyor. Active Canvas özelliği sayesinde, kullanıcılar okudukları kitaplara doğrudan not ekleyebiliyor, yapay zeka destekli not defteri özelliğiyle özetler oluşturabiliyor. Kindle Scribe, 400 dolarlık fiyat etiketiyle 4 Aralık’ta satışa sunulacak.

Daha büyük ve daha parlak ekran

Amazon, en popüler e-kitap okuyucularından biri olan Kindle Paperwhite’ı da güncelledi. 7 inçlik daha büyük ve parlak ekranı ile öne çıkan yeni model, şimdiye kadar ki en yüksek kontrast oranına sahip Kindle ekranı sunuyor. Ayrıca, sayfa yenileme hızında %25 iyileştirme sağlanmış. 10 haftadan 3 aya kadar pil ömrü sunabilen Kindle Paperwhite, 160 dolarlık fiyatıyla satışa sunuluyor.

Paperwhite serisinin daha gelişmiş versiyonu olan Signature Edition, 200 dolarlık fiyat etiketi ile dikkat çekiyor. Bu modelde, 32 GB depolama alanı, kablosuz şarj ve otomatik ayarlanan ön aydınlatma gibi ekstra özellikler bulunuyor.

Karanlık mod ve hızlı sayfa çevirme özellikleriyle yenilendi

Giriş seviyesi Kindle, yenilenen karanlık mod, %25 daha parlak arka ışık ve geliştirilmiş kontrast seviyeleri ile daha iyi bir okuma deneyimi sunuyor. USB-C desteğiyle birlikte gelen cihaz, tek şarjla 8 haftaya kadar kullanım ömrü sağlıyor. 110 dolarlık fiyatıyla kullanıcılarla buluşan bu model, hem siyah hem de yeşil renk seçenekleri sunuyor.