Gündem

Altun: Tepkilerden anlaşılacağı üzere İsrail'in iş birlikçileri mesajı almış

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altun, Erdoğan'ın açıklamalarının bir benzetmeden öte olduğunu vurgulayarak, "Bu soykırımı destekleyenleri aynada kendilerine bakmaya davet eden bir çağrıdır." dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu’na hitaben yaptığı konuşmada, günümüzün en vahşi etnik temizlik ve soykırım örneklerine dikkat çekti. Altun, bu bağlamda Avusturya Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayı eleştirerek, gösterilen tepkilerin suç ortakları ve işbirlikçilerinin mesajı aldığına işaret etti.

“Soykırımı Destekleyenler Kendilerine Bakmalı”

Altun, Erdoğan’ın sözlerinin, kendilerini suçlu hissedenlerin ve geçmişlerinden utananların rahatsızlık duyacağı türden olduğunu ifade etti. Altun, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sadece bir benzetmeden ibaret değil; bu soykırımı destekleyenleri aynada kendilerine bakmaya davet eden bir çağrıdır. 

Uluslararası Toplumun Hareket Geçmesi Çağrısı

Gösterilen tepkilerden anlaşılacağı üzere, suç ortakları ve işbirlikçileri mesajı almıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından ancak kendilerini suçlu hisseden ve kendi geçmişlerinden utananlar rahatsızlık duyar. Aynı şekilde kendilerini ifşa olmuş hissedenler de sadece geçmişteki benzer suçlarından ötürü İsrail devletinin savaş suçlarına yardım ve yataklık edenlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu karşılaştırmayı, günümüzün en vahşi etnik temizlik ve soykırım örneklerinden birine dikkat çekmek ve konuyu geniş kitlelerce daha anlaşılabilir kılmak için kullanmıştır. Cumhurbaşkanımızın uluslararası toplumun harekete geçmesi için yaptığı çağrıya gösterilen bu tepki, İsrail'in Filistin’deki soykırımını teşvik eden Batı'nın suç ortaklığının açık bir örneğidir." şeklinde konuştu.

Tarihin Unutmayacağına Dikkat Çekti

Tarihin, Nazi destekçilerini ve işbirlikçilerini unutmadığını hatırlatan Altun, "Tarih, tıpkı Nazi destekçilerini ve iş birlikçilerini unutmadığı gibi bu yangını körükleyenleri de unutmayacaktır. Batının suçluluk psikolojisiyle gösterdiği bu savunma refleksi, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir kez daha hakikati açık ve net olarak dile getirdiğinin ispatıdır. Hakikat karşısında dehşete düşmek zor olsa gerek. Irkçılık ve etnik temizlik ile dolu karanlık bir tarihi olanların Filistin'deki soykırımı destekleyerek aynı hatayı tekrarlaması açıkça bir trajedidir.” dedi.

Adalet Mücadelesine Devam

Son olarak Altun, Türkiye’nin soykırımdan kaçanlara kucak açarak tarihte her zaman doğru tarafta yer aldığını ifade ederek, “Biz hakikatin sesi olmaya ve adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz.” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.