Gündem

Altun: İsrail ne yaparsa yapsın, gazeteciler hep var olacak

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in gazetecilere yönelik baskılarına tepki göstererek, basın özgürlüğünün daima korunacağını vurguladı. Altun, "İsrail polisinin de provokatörü değil TRT çalışanlarını gözaltına alıp soruşturma başlatması İsrail’in topyekûn bir cinnet yaşadığını bir kez daha gösterdi" dedi.

Abone Ol

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze ve Lübnan’daki olayları dünyaya duyuran gazetecilere yönelik baskılarını kınadı. Altun, İsrail polisinin TRT Haber ekibine yönelik müdahalesini eleştirerek, "İsrail’in topyekûn bir cinnet yaşadığını" söyledi.

Altun, paylaşımında, İsrailli bir işgalcinin TRT ekibini canlı yayında taciz ettiğini hatırlatarak, bu olayın gazetecilere yönelik tehdidin boyutlarını gözler önüne serdiğini belirtti. Ayrıca, İsrail polisinin tacizciyi değil, TRT çalışanlarını gözaltına almasını "cinnet" olarak nitelendirdi.

Altun, tüm bu baskılara rağmen gazetecilerin her zaman sahada olacaklarını ve Gazze ile Lübnan’dan dünyaya gerçekleri aktarmaya devam edeceklerini vurguladı.