Gündem

Altun: Hakikate giden tüm yolları açık tutmak ilk ve en önemli amacımız olmalı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Dezenformasyona, yalan şebekelerine karşı en önemli silahımız hakikatin ta kendisidir" dedi. Altun, TRT'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) 61. Genel Kurulunun açılışında konuştu.

Abone Ol

Altun, ABU'nun 65 ülkeden 230 üyesiyle dünyanın en büyük medya örgütü olduğunu vurguladı. Medya özgürlüğü ve çeşitliliği konularında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Bugün dünyanın birçok krizle boğuştuğunu söyleyen Altun, "Rusya-Ukrayna Savaşı, İsrail'in Filistin'deki katliamları gibi olaylar insanlığı tehdit ediyor" ifadesini kullandı.

Hakikat krizine de dikkat çeken Altun, "Yaşadığımız çağ, yalan endüstrisinin tahakküm altına almaya çalıştığı bir çağdır. Hakikate giden tüm yolları açık tutmak ilk ve en önemli amacımız olmalı" dedi.

ABU gibi küresel platformların bu bağlamda stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Altun, Asya'nın yükselen ekonomik ve siyasi etkisinin geleceğin şekillenmesinde belirleyici olacağını belirtti. "Batılı haber merkezlerinin yerine alternatif haber merkezleri ortaya çıkıyor" diyen Altun, Türkiye'nin bölgesel ve küresel sistemde etkin ve proaktif bir rol oynadığını vurguladı.

Yapay zeka teknolojilerinin medya ve iletişim dünyasına sunduğu imkanlar kadar risklerini de göz önünde bulundurduğunu belirten Altun, "Medya faaliyetlerinde insan faktörünün yerini hiçbir teknoloji alamaz" ifadelerini kullandı.

Altun, 13-14 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da yapay zeka temalı bir zirve düzenleyeceklerini duyurdu. "Katılımcıları STRATCOM 2024'e davet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.