Gündem

Almanya’ya güle güle deriz

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi’ne katılmak üzere yaptığı Brüksel ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

TERÖRİST AYRIMI KALKMALI

Brüksel’de göç krizi, siber saldırılar gibi konuların ele alınacağını ama en önemli başlığın terörle mücadele olacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyanın terörün küresel mücadele ile bitirileceğini anlaması gerektiğini vurgulayarak, “Bilhassa NATO müttefiklerinin tam bir dayanışma ve işbirliği içinde olması zorunludur, anlık istihbarat paylaşımı şart. Şu gerçeği artık herkesin kabul etmesi gerekiyor. Terörizm, bugün tek bir ülkenin değil tüm dünyanın sorunudur. Hala ‘Benim teröristim, senin teröristin’ ayrıcalığının, ayrılığının yapılması, görüyoruz ki bazı yerlerde devam ediyor. Bunlardan sıyrılmamız şart. Küresel meseleler küresel boyutta ele alındığı sürece çözüme kavuşabilir” diye konuştu.

AB MECBURİYET DEĞİL

Zirvede AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile de görüşeceğini ifade eden Erdoğan, AB’nin Türkiye için mecburiyet olmadığını söyleyerek, “Bizim AB’den kopmak diye bir derdimiz yok AB de üzerine düşeni yapması gerekiyor.54 yıl oldu AB neyi bekliyor? AB şunu bekliyor Türkiye kendisi çekilsin.. Bizde görüşmelerde bunu söyleyeceğiz. Avrupa Birliği bizim olmazsa olmazımız değil bunu konuşacağız” dedi.

İDDİANI İSPATLA

Erdoğan, FETÖ’nün siyasi ayağına dokunulmuyor iddiasını ortaya atan Kılıçdaroğlu’nu da fena bozdu. Kılıçdaroğlu’nun iddiasını ispatlamasını isteyen Erdoğan, “Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söyleriz, hukukta bir kaide var,‘müddei, iddiasını ispatla mükelleftir” ifadelerini kullandı.

BİZİM İÇİN SORUN DEĞİL

Erdoğan, Türkiye ile Almanya arasındaki Merkel’in FETÖ’cüleri kabul etmesi sonrasında başlayan İncirlik krizine de değindi. Almanya’nın “Ürdün’e gideriz” açıklamasının bir anlam ifade etmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı, “Bu konuyla alakalı bize gelmiş bir şey yok. ‘Biz Ürdün’e gidiyoruz, gitmiyoruz’, buna benzer bize ulaşmış herhangi bir şey yok. Hatta geçenlerde gündemlerinde böyle bir şey olmadığına dair Alman yetkililerin açıklaması var. Böyle bir şey de eğer yapacak olurlarsa bizim için çok da böyle önemli bir sorun değil bu. Giderlerse biz ‘güle güle’ deriz, başka bir şey değil” şeklinde konuştu.