Dünya

Almanya'da 8 çocuğun ağır yaralandığı kundaklama!

Almanya'nın Essen kentinde cumartesi günü çıkan iki yangında 30 kişi yaralanırken, bir kişi gözaltına alındı.

Abone Ol

Batı Almanya’nın Essen kentinde iki yangın çıkardığı ve ardından bir minibüsü iki dükkana sürdüğü iddia edilen bir kişi pazar günü gözaltına alındı. Yangınlar sonucu 30 kişi yaralandı; bunlar arasında sekiz çocuk da bulunuyor ve ikisinin durumu hayati tehlike arz ediyor.

Cumartesi günü saat 17:00’den hemen sonra acil servisler peş peşe iki konut yangını ihbarı aldı. İtfaiye ekibi olay yerine ulaştığında, binanın girişinden dumanlar yükseliyor ve pencerelerden yardım çağrıları geliyordu. Komşular, insanların kaçabilmesi için merdivenler koymuştu, ancak bu merdivenler üst katlara ulaşacak kadar uzun değildi.

Yangınların hemen ardından bir minibüsün şehirde iki dükkana çarptığı, ancak olayda yaralanan olmadığı bildirildi. Şüpheli daha sonra insanları silahlarla tehdit etmeye çalıştı, fakat birkaç kişi kürek ve sopalarla onu geri püskürtüp polisin gelene kadar etkisiz hale getirdi.

Polis, şüphelinin Essen'de ikamet eden 41 yaşında Suriyeli bir vatandaş olduğunu açıkladı ve olası bir motivasyon üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Alman Basın Ajansı'na göre, şüphelinin avukatı Volker Schröder, olayın siyasi bir amacı olmadığını ve bunun "tamamen trajik bir aile hikayesi" olduğunu ifade etti. Schröder, olayın eşine karşı çocuklar için verilen bir mücadele ve muhtemelen bir akıl sağlığı bozukluğunun sonucu olduğunu belirtti.