Dünya

Almanya politikacılara ekstra koruma verecek

Almanya'da hem iç hem de dış kaynaklı tehditlerin artmasıyla birlikte, federal polis üst düzey politikacılara yönelik güvenlik önlemlerini sıkılaştırma kararı aldı.

Abone Ol

Federal Suç Dairesi (BKA) Başkanı Holger Münch, 2025'te gerçekleşecek genel seçimler öncesinde daha fazla koruma görevlisi görevlendirileceğini açıkladı.

Münch, RND gazetesine verdiği demeçte, şu anda 500'den fazla koruma görevlisinin politikacılara hizmet ettiğini ancak bu sayının önümüzdeki yıl 100 ve sonraki yıllarda da 100 kişi daha artırılacağını belirtti. Bu artışın yalnızca ülke içindeki tehditlerle değil, aynı zamanda Ukrayna ve Gazze gibi savaşların da etkisiyle yurt dışındaki risklerle bağlantılı olduğunu ifade etti.

Federal Suç Dairesi, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Şansölye Olaf Scholz ve federal hükümet bakanlarının yanı sıra Alman parlamentosundaki önde gelen milletvekillerini korumaktan sorumlu. Almanya, son yıllarda iç tehditlerle yüzleşmek zorunda kaldı. Özellikle bu yaz, "Reichsbürger" adlı grubun darbe planladığı iddiasıyla yargı süreci başlamıştı.

Aşırı Sağın Yükselişi Siyasi İklimi Geriyor!

Almanya'da politikacılara yönelik güvenlik endişeleri giderek büyüyor. Ağustos ayında, ayrılıkçı "sol muhafazakar" lider Sahra Wagenknecht, Erfurt'ta bir mitingde bir protestocu tarafından kırmızı boyayla saldırıya uğradı. Benzer olaylar, politikacıların güvenliğine yönelik tehditlerin ciddiyetini artırıyor.

Almanya'da bir sonraki federal seçimler 28 Eylül 2025'te yapılacak. Şansölye Scholz'un başında olduğu üç partili koalisyon hükümeti, popülaritesini kaybetmiş durumda ve Scholz'un ikinci bir dönem için yeniden aday olacağı belirtiliyor. Ancak ülke, aşırı sağcı Alternatif Almanya Partisi'nin (AfD) yükselişi gibi zorlu siyasi mücadelelerle karşı karşıya.

AfD, Brandenburg'daki eyalet seçimlerinde oy kaybetse de, Thuringia'da zafer kazandı. AfD lideri Björn Höcke, Nazi sloganları kullanmakla suçlanmasına rağmen parti, seçimlerde güçlü bir sonuç elde etmeye devam ediyor.

Almanya'nın değişen siyasi atmosferi, güvenlik önlemlerinin daha da sıkılaştırılmasını zorunlu kılıyor.