Dünya

Almanya ‘geri adım’ için çare arıyor

Abone Ol

PKK’ya mitingler yaptıran, ofisler açan, meşrulaştırmaya kalkan, FETÖ’cüleri ise saraylarda ağırlayan, terör kurumların finanse eden, Türk bakanların gurbetçiler ile buluşmasını çeşitli bahanelerle engelleyerek “Nazi” zihniyetini ortaya koyan terör sevici Almanya, büyük bir şok yaşadı. Program yapacağı 3 ayrı salonda değiştirilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Hamburg Başkonsolosluğu’nun rezidansında, binlerce elinde al bayrak bulunan Türk’e hitap ederek, yasakçı, terör finansörü Almanya’yı adeta Türkiye’nin gücü ile tanıştırdı. Çavuşoğlu, Hamburg’daki mitingin ardından 51. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı için başkent Berlin’in yolunu tutarken, ziyaret ettiği Türkiye fuarında, Almanya Dışişleri Bakanı SigmarGabriel ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Gabriel ile 3 defa telefon görüşmesi yaptıklarını ifade eden

Çavuşoğlu, Türkiye’nin taleplerini açıklıkla mevkidaşına aktardığını dile getirerek, şunları kaydetti

TANE TANE ANLATTI

Program yapacağı 3 ayrı salon da değiştirilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Hamburg Başkonsolosluğu’nun rezidansında elinde Türk bayrağı bulunan binlerce Türk’e hitap ederek yasakçı, terör yandaşı, hayırcı Almanya’yı adeta Türkiye’nin gücüyle tanıştırdı.

Çavuşoğlu, daha sonra Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile yaptığı 3 ayrı telefon görüşmesinde açtı ağzını, yumdu gözünü. Almanya’nın FETÖ ve PKK’ya desteğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ise nefretini Gabriel’in yüzüne vurduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Türkiye’ye yönelik sistematik bir karalama kampanyası, Cumhurbaşkanımızın adeta bir nefret unsuru haline getirilmesi ve topyekûn Türkiye’ye yönelik saldırılar, Almanya’da PKK ve diğer terör örgütlerinin serbestçe faaliyet göstermesi gibi rahatsız olduğumuz konuları açık bir şekilde bu sabah gündeme getirdik” diye konuştu.

BASKINDAN RAHATSIZIZ

“Her şeyi açık açık konuştuk. Bu uygulamalardan dolayı duyduğumuz rahatsızlığı ilettik. Onun da ötesinde son yıllarda ve özellikle son bir yılda Almanya’da yaşayan Türk toplumuna yönelik sistematik baskıdan rahatsız olduğumuzu ve Türk toplumunun da çok etkilendiğini, esasen Almanya’nın entegrasyon politikalarıyla da çeliştiğini söyledim. Bundan endişe duyduğumuzu da vurguladık.”

YÜZÜNE VURDU

Almanya’nın FETÖ ve PKK’ya desteğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ise nefretini Gabriel’in yüzüne vurduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Türkiye’ye yönelik sistematik bir karalama kampanyası, Cumhurbaşkanımızın adeta bir nefret unsuru haline getirilmesi ve topyekun Türkiye’ye yönelik saldırılar, Almanya’da PKK ve diğer terör örgütlerinin serbestçe faaliyet göstermesi gibi rahatsız olduğumuz konuları açık bir şekilde bu sabah gündeme getirdik” diye konuştu. Almanya’nın, PKK ve FETÖ’nün faaliyetlerine izin vermemesi gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, yakın zamanda Gabriel, ile bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

MERKEL’İN AKLI BAŞINA GELDİ

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan “Nazi” çıkışı ve aynı zamanda “Oraya gelir, konuşturmazsanız, dünyayı ayağa kaldırırım” uyarısı Almanya Başbakanı Angela Merkel’i de yola getirdi. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’nin haberine göre Merkel’in Türkiye ile ilgili grup toplantısında şu açıklamaları yaptı: “Almanya’nın Türkiye’ye düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlama suçlamasında bulunup, buna ifade ve düşünce özgürlüğünü kısıtlayarak yanıt vermesi akıllıca olmaz.” Ayrıca Alman basını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı konu edinmeye devam etti.