Gündem

Alman kökenli vakıflar ne iş yaparlar?

Abone Ol

Türkiye’ye işgal girişiminde bulunan, 248 vatan evladını şehit eden, alçak, casus, darbeci FETÖ ve katliam ortağı PKK’nın merkez üssü olan, teröristlerin güvenli limanı Almanya’nın Türkiye’de faaliyetlerinin sorgulanması için tarihi bir adım atıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye’de faaliyet gösteren Alman kökenli vakıf ve STK’larla ilgili olarak hazırladığı soru önergesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorular yöneltti.

Külünk, soru önergesinde, “Türkiye’de faaliyet gösteren, çeşitli isimler ve konular altında gazetecilik, akademik araştırma, sanatsal kültürel ya da sosyal faaliyet adı altında istihbarat faaliyeti gösteren yabancı organizasyonlara dikkat edilmelidir” diye dikkat çekti.

Külünk, Avrupa Devletlerinde ve Avrupa Birliğinde bazı resmi kurum ve sivil görünümlü yapılara sızmış olan bu unsurların Türkiye Avrupa ilişkilerine zarar vermek istedikleri ve bu yönde toplumsal algı oluşturulmasını amaçladıklarına işaret etti.

İstihbarat elemanları

Almanlar’ın Vakıf, STK, gazeteci kimliği adı altında istihbarat topladıklarını ve Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit edecek adımlar atıyor olabileceklerine dikkat çekerek, şu soruları yöneltti: “Türkiye’de faal olan Avrupa ya da Alman kökenli kaç vakıf ve STK var, Almanya kökenli vakıflar, gazeteciler, öğretmenler Türkiye’de ne gibi faaliyetler gösteriyor? Ankara’da yeni temsilcilik açan Alman Bankası Kfw, terör örgütü bağlantısı olan ve iadesi için Almanya’dan talep edilenler de dahil olmak üzere suçluların para hareketleri konusunda ne kadar hassas davranmaktadır?”