Allah’ım Sonumuzu Hayreyle

Abone Ol

Evlilik kutsal, mübarek ve mukaddes bir sünnettir. Dinimize ve sünnete uymayan evlilik ve nikâh merasimlerinden sünnete uygun ve parlak bir gelecek nesil yetişmesini beklemek beklentiyi yüksek tutmaktan başka bir şey değildir. Allah’ın emri Peygamberimizin kavli diye başlayarak adım atılan evlilik hayatı sonrasında Efendimizin tavsiye ettiği şekilde yol almaz olmuştur. Her şeyde olduğu gibi evlilik tavizden tavizi getirdi ve toplumda birbirinden etkilenme ve özenmeyle düğün merasimleri batılaşmaya ve değişmeye başladı.

Hakkın rızası veyahut peygamber sünnetine uygun değil de günümüz trendine uygun son modayı yakalama çabası içerisine girdi. Bugün yadırgadığımız yaşam tarzları sonrasında hayatımızda yerleşmiş bir şekilde bulunuyor. Düğünden maksat evlilik akdini akraba ve eşe dosta duyurmakken bu sünneti yerine getirirken de sünnete uygun olması gerekilmez mi? Kutsal bir müessese olan aile daha kurulma aşamasında günah ve yanlışlar üzerine kurulursa meydana gelecek olan nesillerin etkilenmemesi kaçınılmazdır. Müslüman olan çevremizden gelen düğün davetlerine katılsak mı katılmasak mı diye gel gitler yaşamaktayız. Acaba İslam’a uygun mu diye kendimize sorar hale geldik. Bugünlerde İslami hassasiyeti var diye tanıdığımız ailelerin düğünlerinin çoğunun sonu hayal kırıklığı. Peygamber sünneti olan evlilik davetleri tamamen sünnete aykırı bir şekilde düzenlenmeye başlanmış maalesef düğünler bâtıldan da bâtıl olma yarışı içerisine girmiş durumdadır. Dindar kesimin kariyer, makam ve mevki sahibi olup iyi yerlere gelmesiyle bir takım tavizler vermesi gibi düğünleride bu durumdan etkilenmiş ve dejenerasyona uğramıştır. Davet edildiğimiz yere icabet ettiğimizde gördüğümüz manzara sonucu hayrete uğrayıp Müslümanların bu hale gelmesinden derinden üzüntü duyuyoruz.

Artık lüks oteller ve balo salonlarında Müslümanlar düğün yapmak için birbirleriyle yarışır hale gelmişler, davetliler bu salonlarda önceleri haremlik selamlık bir şekilde ağırlanırken sonrasında önce masalarda ayrı oturulmuş daha sonrasında tamamen karışık bir hale gelmiştir. Şuan ise kokteyl modasına uyarak ayakta yeme içme şeklinde tamamen batıllaşma ve batılaşma yönünde özendirilmektedir. Bu durum düğüne yemeğinin yerini almıştır. Tamam, elbette düğün yemeği sünnettir ama bu kokteyl şeklinde mi olmalıdır? Kiliselerde çalan müzikleri andıran bir melodi eşliğinde gelen gelin ve damat bütün gözler önünde yerlerine giderken ne kadar İslam’ı temsil edebilir ki. Maalesef yeni moda denilerek gelin, damat, nikâh şahitleri, nikâh memuru hatta bütün konuklar organizasyonun sonuna kadar ayakta beklemeye mecbur bırakılmaktadır. Ne hale gelmişiz ki böyle İslam’a uymayan hareketler, zoraki gülümsemeler, kibirli bakışlar, birbirini eleştirmeler, gıybet ve dedikodu normal bir durum gibi garipsenmemeye başlamış ve tüm bu haller içerisinde İslam temsil edinilmektedir. “KİM BİR KAVME (TOPLULUĞA) BENZEMEYE ÇALIŞIRSA O ONDANDIR.” Hadisi şerifinde buyrulduğu gibi olmayalım inşallah Rabbim sıratı müstakim üzere olanlardan eylesin. Allah sonumuzu hayreylesin!