Spor

Ali Koç'tan sert açıklama: Gerçek şampiyonu alçaklara gösterdik

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1-0 kazandıkları Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamada "Gerçek şampiyonun kim olduğunu şerefsizlere, alçaklara gösterdik" dedi.

Abone Ol

Fenerbahçe, Süper Lig'in 37. haftasında deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıdı. 

Mücadelenin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Derbiden galibiyet aldıklarını söyleyen Ali Koç, sistemi de yenmelerine az bir zaman kaldığını ifade ederek, "Gerçek şampiyonun kim olduğunu haysiyetsizlere, şerefsizlere, alçaklara gösterdik. Oyuncular, kahramanca savaştılar, karakter koydular. 81 dakika 10 kişiye rağmen böyle hakeme rağmen buradan 1-0 ile ayrılarak umudumuzu sonhaftaya taşımamıza vesile oldular. Aslında herkesi yendik. 6 derbinin 4'ünü yendik. Sistemi yenemedik. Az kaldı sistemi yerle bir etmeye az kaldı. Bu sistem bu şekilde gidemez. Niye süper kupaya yabancı hakem istediğmiz bu şartlarda çıkmak istemediğmizi bu maçta resmi şekilde tescil edilmiştir" şeklinde konuştu.

"Kurduğunuz tiyatro Türk futbolunun dengelerini alt üst etti"
"Bir takımı şampiyon yapmak için bazılarını düşürüp ligde tutmak için kurduğunuz tiyatro Türk futbolunun dengelerini alt üst etmiştir En son Haluk Ulusoy döneminde Denizli maçının sezonunda görmüştüm. Camiamıza galibiyeti armağan ederken bir derbi mağlubiyeti üzerine plan yapan takımın motivasyonunu bozan Fenerbahçelilere de armağan olsun"

"Başkanın cesaretlenmesine sevindim"
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine 'Yüreğin yetiyorsa gel' şeklinde yaptığı açıklaması hakkında da konuşan Ali Koç, "2 senedir televizyonların karşısında düelloya çağırıyoruz. İki başkanın da kişiliğini mertliğini dürüstlüğünü görsünler. Bu biraz geç oldu. Arzu ediyorsa istediği televizyon kanalında Galatasaray TV dahil çıkmaya hazırım. Bu ne ucuz kabadayılık. Oradan buradan atıp tutmayın. İstiyorsa yarın çıkalım. Sayın başkanın cesaretlenmesine çok sevindim. Bu çağrısının arkasında dursun bizi istediği mecrada biz hazırız" ifadelerine yer verdi.
 

"Hatıra için sahaya çıktık"
Galibiyeti kutlamak için sahaya geri döndükleri anda yaşananlarla ilgili de konuşan Başkan Koç, "Rakiplere saygı duymazsanız en küçük olayda dalga geçerseniz. Hiç rakipleri ilgilendirmeyen basın toplantısında laf ederseniz bu muamaleyei kabul etmek zorundasınız. Biz oraya hatıra için çıktık. Engellemeye çalışanları yolumuzdan çektik"
 

"Sistemin buna müsaade edeceğini sanmıyorum"
Şampiyonluk şanslarını da değerlendiren Başkan Koç, "Matematiksel olarak olası bi durum. Türkiye Ligi normal şartlarda değil. Ne kurgular yapacaklar. 96 puan aldık. Haftaya 99 olacak ama sistemi yenemedik. Sistemin buna müsaade edeceğini sanmıyorum. Biz 3 puanı alacağız" değerlendirmesini yaptı.