Gündem

Alçak terör saldırısı sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında 4 şehidin ve 14 yaralının olduğunu açıkladı. Bakan, saldırıyı lanetleyerek, güvenlik güçlerinin etkin mücadelesinin sürdüğünü belirtti ve milletin iradesinin her zaman galip geleceğini vurguladı.

Abone Ol

İçişleri Bakanlığı'ndan TUSAŞ Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısının ardından önemli açıklamalar geldi. Bakanlığı’n açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"4 ŞEHİDİMİZ, 14 YARALIMIZ VAR"

Değerli basın mensupları, Ankara Kazan ilçemizde yerli ve milli savunma sanayimizin gözbebeği TUSAŞ'a 15.26'da terör saldırısı olmuştur. Bu saldırı duyulur duyulmaz, haber alır almaz süratle jandarma ve emniyet birimlerimiz, özel harekatımız buraya geldi. Biri kadın biri erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Malesef 4 şehidimiz bulunmakta. 14 yaralımız var. Yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır. Evvelemirde şunu söylemek istiyorum, şehitlerimizin mekanı cennet olsun, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Terörü lanetliyoruz değerli arkadaşlar. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kimlikleri belli olur olmaz bunlarla ilgili, hangi terör örgütüyle ilgili olduğuyla ilgili sizlerle, aziz milletimizle paylaşacağız. Medarı iftiharımız TUSAŞ'a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

"MİLLETİMİZİN İRADESİNİN GÜCÜ HER ZAMAN GALİP GELECEKTİR"

İlk anından itibaren sayın Cumhurbaşkanımıza burada yapılan operasyon ve etkisiz hale getirinceye kadar olan süreçleri bilgi arz ettik. Hep birlikte çok büyük üzüntü duyuyoruz. Milli birlik, beraberlik, kardeşliğimize kim pusu kuruyorsa terör örgütü, organize suç örgütü, şehir eşkıyası olsun hiç durmadan azimle bunların nefeslerini kesmekte kararlıyız. Milletimizin iradesinin gücü her zaman galip gelecektir. Bundan da hiçbirimizin şüphesi olmasın.