Siyaset

Akşener’den CHP’ye DEM Parti Tepkisi: Dürüst ve açık bir şekilde el sıkışın!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin DEM Parti ile yürüttüğü siyasi çıkışa tepki gösterip, “Dürüst ve açık bir şekilde DEM ile el sıkışın.” dedi.

Abone Ol

Gökhan Erek / Muhabir 

Millet İttifakı’nın bileşenlerinden İYİ Parti, 14 - 28 Mayıs Seçimleri’nden alınan yenilginin ardından, her ilde aday gösterip, seçimlere ittifaksız girme kararı aldı.

Dikkat çeken hususlardan biri de İYİ Parti’nin mahalli seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararının ardından İYİ Parti’deki iddialar, istifalar ve ardı arkası kesilmeyen olaylar oldu. 

İYİ PARTİ’DEN DESTEK BULAMAYAN CHP

İYİ Parti’den destek bulamayan CHP’nin DEM Parti ile aleni bir şekilde yürüttüğü çalışmalar ise kamuoyu tarafından eleştirildi ve tepki gördü. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partisinin grup toplantısında CHP’ye DEM Parti tepkisi gösterdi. 

“DEM İLE AÇIKÇA EL SIKIŞIN”

İYİ Parti’nin, seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararının bazı durumları açığa çıkardığını belirten Meral Akşener, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Hani her konuda biz suçluyduk. El sıkışın kardeşim, dürüst açık bir şekilde DEM ile el sıkışın. Sizin elinizi tutan mı var? Hemen el sıkışın, hemen bütün her yeri alın.”

“İYİ PARTİ SEÇMENİ CEPTE YAKLAŞIMI MİLLETE HAKARETTİR”

İYİ Parti seçmeninin, cepte durduğuna dair söz konusu bir yaklaşıma dikkat çeken Akşener, sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “Bu da millete büyük bir hakarettir. Hadi bakalım el sıkışın her yeri alın görelim bakalım neymiş dünya.”