Gündem

Akşener ve İnce’nin vaatleri sosyal medyada alay konusu oldu

Abone Ol

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin yaklaşmasıyla birlikte cumhurbaşkanı adayı olan isimlarin seçim vaatleri gün yüzüne çıkmaya başladı.

‘İlk 100 gün vaatleri’ni İP Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerden galibiyetle çıkmasının ardından ‘Türkiye Dayanışma Fonu’ kuracaklarını belirterek “30 Nisan 2018 itibariyle borçları yasal takibe ya da yakın takibe alınmış olan ve de borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 5 milyon vatandaşımızın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçlarını satın alacağız” dedi.

MUHARREM İNCE’NİN VAATLERİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, genel başkanlık koltuğunu korumak için aday gösterdiği Muharrem İnce ise, 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500 TL burs verileceğini ve Cumhurbaşkanı’na hakaret maddesini kaldıracağını söyledi.

CHP BELEDİYE BURSUNU İPTAL ETTİRMİŞTİ

Belediyeler tarafından Yükseköğrenim gören öğrencilere verilen burslar, CHP’nin 21 Kasım 2008’de Anayasa Mahkemesi’ne açtığı dava sonucu iptal edilmişti. Mahkeme, 5102 sayılı “Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanunun”, kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermelerini engelleyen hükmündeki “belediyeler hariç” ibaresini oy birliğiyle iptal etmişti. Türkiye genelinde belediyelerden burs alan 350 bin öğrencinin bursu kesilmişti.

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Muharrem ‘İnce talimatı’ uyguluyor!2018 cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi

Akşener’den ‘FETÖ taktiği’yle rezalet!Türkiye