Gündem

Akşener Kılıçdaroğlu’na rakip demiştik; Belge yok yalan çok!

Abone Ol

15 Temmuz’da evinde saklanan, FETÖ’nün işgal girişimine karşı bir duruş göstermeyen Meral Akşener, o ihanet gecesinde hainleri durduran kahraman millete yargı muafiyeti veren 696 sayı KHK’nın 121. Maddesi’nden rahatsız oldu. Akşener, sadece 15-16 günlerini kapsayan maddeyi çarpıtmak için “İç savaş” senaryosu yazdı, senaryo halkta karşılık bulmayınca bu sefer Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kamplarının kurulduğunu iddia ederken, adres olarak SADAT’ı gösterdi. SADAT’a Akşener’i savcılığa başvurmaya davet ederken, Akşener iddialarını delillendirecek tek bir kağıt parçası bile gösteremedi.

Akşener’in temeli varmış

Akşener’in yalanı sönmeye yüz tutarken bu sefer devreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ girdi. Akşener’in iddialarını ispat edecek belge gösterememesini es geçerek, “Genel Başkanı böyle konularda hep temkinlidir. Sayın Akşener böylebir konuda açıklama yapıyorsa bunun muhakkak bir temeli vardır” sözleriyle genel başkanını savundu.

Seyyar kamp yalanı

Özdağ, Akşener’i savunmasının yanısırakoas hedefleyen yalan yumağını daha da öteye taşıdı. Seyyar silahlı eğitim kampları bulunduğu iddiasını dile getiren Özdağ, şu akla ziyan sözleri sarf etti: “Diğer yandan sadece Konya ve Tokat’ta değil, ülkenin belirli yerlerinde geçici nitelikli kamplar kuruluyor. Kuruluyor kaldırılıyor.Çok önemli değil nokta da verebiliriz. Hatta Jandarmaya yapılan suç duyuruları da var. Jandarmanın gidip keşif yaptığı yerler de var. İhbardan sonra tutanak tutuluyor. ‘Siyasi konjonktür fazlasını yapmaya müsait değil’ diyor. Tam cümle bu.Genel başkan, ‘hukuk bunlara el koysun, kim bunlar’ dedi. Nasıl fotoğraf çektiriyorlar. Kendilerine özel harekat adının veriyorlar.”

Gizli soruşturma

Akşener’in iddialarını ilişkin savcıların harekete geçtiği duyumunu veren Özdağ, olmayan bir halk özel harekatı varmış gibi göstererek, “Genel başkan savcılara seslendi. Aldığımız duyumlara göre böyle bir soruşturma açılmış. Gizli bir dosyadan bahsediliyor. Güzel bir adım. Hukuk bu tür gelişmeler karşısında sessiz kalmamalı. Öyle Halk Özel Harekat bırakın bunları, böyle olmaz” diye konuştu. Diğer yandan Meral Akşener’in yalan borsasında Kılıçdaroğlu’nu sollama çabaları devam ederken, yardımcılarının da devreye girmesi gözlerden kaçmadı.