Gündem

AKOM’un işgali davasında 5 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Abone Ol

FETÖ’nün işgal girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi’ni (AKOM) işgal ettikleri gerekçesiyle 6’sı tutuklu, 9’u rütbeli 17 askerin yargılandığı davada “anayasayı ”mala zarar vermek” ve “kasten yaralamak” suçlarından yargılanan 5 sanık, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada son savunmalarını yaptı.

Ağırlaştırılmış müebbet ve 41 yıl hapis cezası

Harp Akademileri Komutanlığı’nda öğretim görevlisi olarak görev yapan Kurmay Yarbay Mustafa Kubilay, Yüzbaşı Hakan Özhan, Yüzbaşı Ramazan Derviş, öğrenci Yüzbaşı Levent Aksoy ve öğrenci Yüzbaşı Mehmet Fatih Güven’i  “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve “mala zarar vermek” ve 6 müdahile karşı “kasten yaralama” suçlarından 41’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Tutukluluk halleri devam edecek

Yargılama aşamasında pişmanlık gösterir bir beyanda bulunmadıkları vurgulanan sanıklar hakkında verilen cezalarda herhangi bir indirim yapılmasına yer olmadığına karar veren heyet, sanıkların tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

FETÖ finansörü işadamları tutuklandı15 Temmuz

Hububat Birliği Başkanı Zekeriya Mete, FETÖ’den tutuklandı15 Temmuz