Siyaset

AK Parti’nin Ankara adayı Turgut Altınok mu olacak?

Gazeteci Sinan Burhan, kulislere sızan bilgilere göre Turgut Altınok’un AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili problem olmadığını söyledi.

Abone Ol

Gökhan Erek / Muhabir

Siyaset arenasında 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerin hareketliliği yaşanıyor. Siyasi partiler, seçimlerden başarılı sonuçlar almak için çalışmalarını kuyumcu titizliği ile yürütüyorlar.

GÖZLER 18 OCAK’A ÇEVRİLDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 7 Ocak’ta Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul başta olmak üzere 11 Büyükşehir ve 15 İl belediye başkan adayını, kamuoyu ile paylaşmasının ardından, gözler Ankara’da yapılacak aday tanıtım toplantısına çevrildi.  AK Parti Ankara Ticaret Odası (ATO) Salonu’nda 18 Ocak Perşembe günü  gerçekleşecek olan aday tanıtım toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı başta olmak üzere açıklanmayan adaylar kamuoyuna tanıtılacak. En çok merak edilen konulardan biri de AK Parti'nin mevcut başkan Mansur Yavaş’a rakip olarak kimi aday göstereceği.

“TURGUT ALTINOK’UN  ADAYLIĞI KONUSUNDA PROBLEM YOK”

TV100’de yayınlanan Gürkan Hacır’ın Taksim Meydanı Programı’nda konuşan Gazeteci Sinan Burhan, kulislere sızan bilgilere göre Keçiören Belediye Başkanı Turgut  Altınok'un, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı noktasında bir problem olmadığını belirterek, “Geçen seçimlerde Sayın Mansur Yavaş, Sayın Mehmet Özhaseki'ye göre daha milliyetçi oyları aldı.  Halbuki Sayın Özhaseki'nin, belediyecilik tecrübesi çok daha iyiydi.  Mansur Yavaş, yıllarca Ankara'da Ülkü Ocakları İçerisinde bulunduğu için ve Ankara'da bir teşriki mesaisi ve arkadaş grubu var.” ifadelerini kullandı.  

ÖZHASEKİ DAHA BAŞARILI OLDUĞU HALDE…

31 Mart seçimlerinde Turgut Altınok’un,  Mansur Yavaş’a göre daha daha milliyetçi olduğunu vurgulayan Sinan Burhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Daha önceki seçimlerde milliyetçi seçmen Sayın Mehmet Özhaseki  yerine Mansur Bey’i tercih etmişti.  Sayın Özhaseki daha başarılı olduğu halde.” 

“SEÇİMLERİ MİLLİYETÇİ SEÇMEN BELİRLER”

Sinan Burhan,  Ankara'da seçimleri, milliyetçi seçmenin belirlediğini hatırlatarak, “Sayın Turgut Altınok, Ankara Bala’lı, en büyük ilçe belediye başkanı, daha önceki seçimlerde Sayın Mansur yavaş denenmemişti,  ne yapacağı ne yapmayacağı belli değildi.” şeklinde konuştu.

“MANSUR YAVAŞ’A CHP KİMLİĞİ OTURDU”

Mansur Yavaş’a CHP'li kimliğinin oturduğunu söyleyen Sinan Burhan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı,  “Mansur Yavaş, daha önce milliyetçi kesim için eski ülkücü, muhafazakar kesim için mütedeyyin, Melih Gökçek'e, AK Parti'ye karşı diyelim kazanmış bir aday olarak herkesin ortalamasını temsil ediyordu. Şu anda CHP kimliği oturmuş durumda ve Ankara'da Turgut Altınok rahatlıkla kazanacağını düşünüyorum."