Güncel

AK Partili Saygılı, "Ölü balık ve kötü kokudan belediye sorumlu"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleri ve kötü kokular nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi.

Abone Ol

Saygılı, çevre kirliliği konusundaki uyarılarının dikkate alınmadığını ve mevcut durumun büyük bir felaket olduğunu belirtti.

Saygılı, yaptığı açıklamada, İzmir Körfezi'nde yaşanan çevre kirliliğine her platformda dikkat çektiğini ve bu sorunun CHP'li belediyeciliğin sonucu olduğunu öne sürdü. İzmir Körfezi'nde insanların yüzebileceği vaatleriyle tanınan CHP'li siyasetçilerin, şimdi ise balık ölümleri ve deniz ekosistemindeki bozulmalarla karşı karşıya olduğunu iddia etti.

"CHP belediyeciliği, siyasi felaketlerin yanı sıra çevre felaketlerine de yol açıyor," diyen Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, "Ölen her balığın, yayılan dayanılmaz kokunun ve bozulan deniz ekosisteminin en büyük sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu" söyledi.

Saygılı, sosyal medyada yapılan açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını vurgulayarak, Körfez'deki çevre felaketinin kanalizasyon atıklarından kaynaklandığını belirtti. Su içindeki kirli katı madde miktarının kabul edilebilir seviyenin 5,5 kat üzerinde olduğunu ve körfezdeki amonyak miktarının, maksimum değerin çok üzerinde olduğunu söyledi.

İzmir'in CHP belediyeciliği altında yaşadığı çevre felaketlerinin, hem insanlar hem de hayvanlar için yaşamı zorlaştırdığını ifade eden Saygılı, belediyeyi sanal gündemler yerine gerçek ve kalıcı çözümler bulmaya çağırdı. İzmir’in sorunlarına çözüm bulma ve İzmirlinin hakkını savunma konusundaki kararlılığını yineledi.