Gündem

AK Parti’li Kandemir'den Suriyelilerin geri dönüşleri hakkında dikkati çeken açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Suriyelilerin geri dönmesiyle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Sınırın öteki yakasında briket evler yaptık. Buralarda ticaretin canlandırılması, Suriyelilerin kendi topraklarına dönmesi arzumuz, isteğimiz." dedi.

Abone Ol

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) kongre sürecine doğru gidilirken, hummalı çalışmalar yürütülüyor.

AK PARTİ’Lİ KANDEMİR'DEN GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir de partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantasında AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongresi ve Suriyelilerin geri dönüşleri hakkında dikkati çeken  açıklamalarda bulundu.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK SİYASİ KURULUŞLARINDAN BİRİ"
AK Parti'nin dünyanın en büyük sivil toplum kuruşlarından biri olduğunu belirten Kandemir,   "AK Parti sadece üye sayısı itibarıyla değil, teşkilatının yaygınlığı itibarıyla da dünyanın en iddialı, en büyük siyasi hareketlerinden bir tanesi. Hem üye bağıyla hem de teşkilatta görev alarak sandığından mahallesine kadar bu yürüyüşe destek verdikleri bir siyasi hareket." şeklinde konuştu.

"HİYERARŞİK FARK YOKTUR"
AK Parti'de sandıklarda görev alan kişilerle, genel başkan yardımcıları arasında hiçbir hiyerarşik fark yok olmadığını vurgulayan Kandemir,  şunları kaydetti, "Bir görev dağılımı vardır. Bizim için en değerli arkadaşımız en uçta görev yapan, emeğiyle, gayretiyle bize destek veren arkadaşlarımızdır.”

"SURİYELİLERİN GERİ DÖNÜŞLERİ HAKKINDA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"
Kandemir, Türkiye'de bulunan Suriyelilerin ülkelerine dönüşleri hakkında da “Suriyelilerin geri dönmesiyle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Sınırın öteki yakasında briket evler yaptık. Buralarda ticaretin canlandırılması, Suriyelilerin kendi topraklarına dönmesi arzumuz, isteğimiz. Bunu yaparken hem insani hem de uluslararası sorumluluklarımız var. Ama bir yandan da ülkemizin kendi içerisinde dengesi var. Özellikle Cumhurbaşkanımızın Suriye Devlet Başkanı ile bir araya gelme ve Suriye’nin kendi iç sorunlarını çözerek bir yol haritası çıkarmayla ilgili ısrarlı talebinin gerekçelerinden bir tanesi bu. Dolayısıyla artarak Suriyelilerin kendi ülkelerine döndüğünü göreceğiz." şeklinde açıklama yaptı.