AK Parti kurulurken yaşadıklarım

Abone Ol

Anadolu Ajansı’nda (AA) sürgüne gönderildiğim dönemlerdi. 28 Şubat’tan sonra AA’da bazı gazetecilere uygulanan sürgünlerden nasibini almış biriydim. Sürgünden önce 1992 yılında göreve başladığım AA’da önemli polisiye haberlere imza atmakla meşguldüm. Ajansın en iyi Polis-Adliye Muhabiri olduğum söylenirdi. 1998 yılında, önce Trabzon’a, 2000 yılında Trabzon’dan Van’a, Van’da kurum içi saldırıya uğramam nedeni ile de yine 2000 yılında Konya’ya atanmıştım. Dönemin AA genel müdürü içki içmeyen muhabiri ya sürerdi ya işte atardı. Ama bahanesi ise başkaydı. Bunu bizzat bana uygulamaya çalıştılar. AA o dönem 28 Şubat’ın tetikçisi idi.

Neyse!.. Sürgünden önce ve sonra gittiğim her yerde haberlerimin gündem oluşturduğu dönemlerdi. İstanbul’da takip ettiğim ‘Gazi Olayları’; Trabzon’da ‘Gazi Olayları Davası’ olarak adli tarafını takip etme şansım oldu. Güvenlik haberleri üzerine uzmanlaşmam nedeni ile, bir de AA imzası ile yayınlanmasından kaynaklı gazetelerde haberlerim önemli yerleri işgal ediyordu. Trabzon’da haberlerle çok öne çıkmıştım ki, bir akşam gelen faks emri ile bir gün sonra Van Bölge Müdürlüğü’nde göreve başlamam isteniyordu. Aksi halde işten atılacaktım.

Tüm sürgünlere rağmen gazeteciliğimin en heyecanlı anlarını yaşadığım dönemlerdi. Apar topar AA Konya Bölge Müdürlüğü’ne gönderildiğimde orada tanıştığım ve kişiliği ve dürüstlüğünden etkilendiğim bir isim vardı. Konya Sanayi Odası Başkanı Hasan Angı… Hasan Angı ile hemen her hafta ekonomi konularında Röportaj yapardım. Yaptığım röportajlar AA kaynaklı yayınlanır ve gazetelerde geniş bir şekilde yer alırdı.

Zaman zaman da Hasan Angı ile ülkenin durumu ile ilgili sohbetlerimiz olurdu. Türkiye’de koalisyon hükümeti dönemi yaşanıyor ve ekonomik buhran en üst düzeydeydi. 2001 yılının ilkbaharıydı sanırım. Sanayi Odası Başkanı Hasan Angı’nın makamında siyasi konularda sohbet ediyorduk. Bu sohbette Hasan Angı AK Parti Konya İl Teşkilatı’nın kurmasının kendisinden istendiğini belirtti ve bu konudaki görüşümü sordu.

Ben de bu talebin kimden geldiğini sordum. Angı da bana Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat aradığını söyledi. Ben de fikrimi beyan ettim ve Recep Tayyip Erdoğan direkt kendisi aradı ise hiç düşünmeden bunu kabul etmesi gerektiğini, Erdoğan’ın önderliğinde bu mücadelenin Allah’ın (cc) rızası üzerine yapılması zorunluluğu olduğunu söyledim.

AK Parti Konya İl Teşkilatı’nın kuruluş çalışmaları önceleri Hasan Angı’nın kiraladığı bir ofiste sürdü. Daha sonra Parti İl Başkanlığı oluştu. Bu dönemde AK Parti’ye destek vermek AA’da suçtu. Dolayısı ile ben desteğimi gizlice vermeye çalıştım. Bu desteğimi ihbar edenler benim işten atılmama da vesile oldu ve 2002 Nisan ayı itibarı ile AA’dan atıldım. Nasipte neyse o oldu tabii.

Hasan Angı iki dönem Konya Milletvekili oldu. Şimdi ise yeniden Konya AK Parti İl Başkanlığı’na getirildi. Ben şahsen bu yüzden o günleri hatırladım, ayrıca duygulandım. AK Parti Konya İl Başkanlığı’na atanan Hasan Angı’yı arayıp tebrik ettim. Eski günleri yâd ettik. Allah (cc) Muaffak etsin. O günün inanç ve kararlılığını Hasan Angı’da yeniden gördüm. Partideki değişimin ‘Öze dönüş’ olduğunu şimdi daha iyi anladım.

Selam ve dua ile…