Seçim 2024

Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Halis Bilden kimdir, nerelidir?

Ak Parti ikinci aday tanıtım toplantısında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Halis Bilden hayatı, nereli olduğu ve siyasi kariyeri vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Halis Bilden kimdir, nerelidir?

Abone Ol

AK Parti belediye başkan adayları 18 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te açıklandı. Ankara'da yapılan aday tanıtım töreni ile 48 ilin belediye başkan adayı belli oldu. Bu iller arasında Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden oldu. Peki, Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden kimdir, nerelidir?

 HALİS BİLDEN KİMDİR, NERELİDİR?

AK Parti’nin yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Halis Bilden’i aday gösterildi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yarışacak olan adaylarını belirleyen AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Halis Bilden aday gösterdi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 1968 yılında doğan Mehmet Halis Bilden, eğitim hayatına Diyarbakır İmam Hatip Lisesi'nde başladı. Mimarlık alanında eğitim alarak bilgi ve birikimini artıran Bilden, yüksek lisans derecesini TOBB Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme bölümünde tamamladı.

İstanbul Pendik Belediyesi'nde kontrol mühendisi olarak kariyerine başlayan Bilden, daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları, Adana Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları ve Seyhan Belediyesi'nde yöneticilik gibi önemli görevler üstlendi. Kamu hizmetine uzun yıllarını adamış olan Bilden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Et ve Balık Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve başkanlığı gibi çeşitli önemli görevlerde bulunarak zengin bir kamu hizmeti geçmişine sahiptir.