Gündem

“Aileni düşünseydin burada olmazdın, duygu sömürüsü yapma”

Abone Ol

Eskişehir‘de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu olduğu öne sürülen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Fatih K. hazır bulundu. Savunmasını yapan sanık, suçlamaları kabul etmeyip tahliye ve beraat talebinde bulundu.

17-25 Aralık zamanlarında Eskişehir Adliyesi önünde yapılan, kapatılan Bank Asya lehine eyleme katıldığını kabul eden sanık Fatih K, o tarihlerde bu tarz eylemlerin suç olduğuna dair bir durum söz konusu olmadığını bir vatandaş olarak eyleme gittiğini, ByLock iddialarını kabul etmediği, ailesinin perişan olduğunu söyledi. Bu sebeplerle tahliyesini ve beraatini talep eden tanık gerektiği takdirde elektronik kelepçe de kullanılabileceğini belirtti.

“AİLENİ DÜŞÜNSEYDİN BURADA OLMAZDIN”

Mahkeme Başkanı, devamlı aile mağduriyetinden bahseden sanığa, “Aileni düşünseydin burada olmazdın. Söz hakkını alırım. Mütalaaya karşı söyleyeceğin bir sözün varsa söyle. Aileniz üzerinden duygu sömürüsü yapmayın.” diyerek uyarıda bulundu.

Sanığın tutukluluk halinin devam edilmesine karar veren mahkeme heyeti, dava kararı için duruşmayı 13 Kasım tarihine erteledi.

Geçtiğimiz günlerde, Eskişehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) jandarma yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 3’ü tutuklu 21 sanık, 3 yıl 1 ay 15 gün ila 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, 3’ü tutuklu 20 sanık ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz bir sanık ise duruşmaya katılmamış, son savunmasını yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini istemişti.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen ve “mahrem imam” olduğunu itiraf eden tutuklu sanık Oktay Adana, savunmasında pişman olduğunu söylemişti.