Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından “evlilik kredisi” için özel internet sitesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek gençlere yönelik "evlilik kredisi" başvurularını hızlandırmak için yeni bir internet sitesi hazırladı. Gençler artık ailegenclikfonu.aile.gov.tr üzerinden kolayca başvuru yapabilecek.

Loading...

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek gençlerin “evlilik kredisine” daha hızlı ve kolay başvuru yapabilmeleri için yeni bir adım attı. Bakanlık, Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamında hayata geçirdiği çalışmalar çerçevesinde ailegenclikfonu.aile.gov.tr internet sitesini hizmete sundu.

Yeni web sitesi, gençlerin evlilik kredisi başvurularını kolaylaştırmayı hedeflerken, evlilik kredisine ilişkin detaylı bilgilerin yanı sıra başvuru süreciyle ilgili görseller, haberler ve duyurulara da yer veriyor. Ayrıca, başvuru kılavuzu ve uygulamalı gösterimler ile gençlere rehberlik edilmesi amaçlanıyor.

Bakanlık yetkilileri, tek tıkla başvuru ekranına yönlendiren web sitesinde, başvuru koşulları ve projenin kapsamı hakkında da bilgilendirici bölümlerin bulunduğunu belirtti. Proje, özellikle Aile ve Gençlik Fonu kapsamında destek sağlarken, başvuruların daha sistematik ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi hedefleniyor.

Eğitim İçerikleri de Sunuluyor:

Sitenin sunduğu hizmetler sadece başvuruyla sınırlı kalmıyor. Çiftlerin kaynaklarını etkili bir şekilde yönetebilmeleri ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere karşı önlem alabilmeleri için eğitim içerikleri de sunuluyor. Bu eğitimler arasında:

  • Aile Eğitim ve İletişimi
  • Hukuk
  • İktisat
  • Medya
  • Sağlık
  • Evlilik Öncesi Eğitim Programı gibi başlıklar yer alıyor.

Bu içerikler, çiftlerin evlilik öncesinde daha donanımlı olmasını sağlayarak, sürdürülebilir aile yapısına katkı sunmayı amaçlıyor.

Pilot Uygulama Genişletildi:

İlk olarak deprem bölgesindeki bazı illerde pilot olarak başlatılan Aile ve Gençlik Fonu projesi, daha sonra doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehirde uygulamaya geçti. Projeye son olarak Osmaniye de dahil edildi.

Bakanlık, geçen yıllarda sosyal yardım başvurularını e-Devlet platformuna taşıyarak dijitalleşme sürecini başlatmıştı. Sosyal Hizmet Başvuru Rehberi, Dijital Aile ve Aile Destek Mobil gibi uygulamaları da online ortama taşıyan Bakanlık, bu yeni girişimi ile evlilik kredisi başvurularını daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.