Gündem

Aile ve Gençlik Fonu başvurularına bir il daha dahil oldu

Aile ve Gençlik Fonu'na bir il daha dahil edildi. Osmaniye'den de gençler, 48 ay vadeli ve 2 yılı geri ödemesiz, 150 bin lira kredi desteği için başvuruda bulunabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gelir kriterlerinde yapılan güncellemeyi de duyurdu.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na Osmaniye'nin de dahil edildiğini açıkladı. Artık Osmaniye’den gençler de bu fon kapsamında 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz, 150 bin lira kredi desteği için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekler.

Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gençlerimizin temeli sağlam, güçlü bir aile kurmalarına imkan sağlayan Aile ve Gençlik Fonu için bugün itibariyle Osmaniye’den de başvuruları almaya başlıyoruz" dedi. Ayrıca, gelir kriterlerinde bir güncelleme yapıldığını belirten Göktaş, "2 asgari ücreti aşmama şeklindeki gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkardık" bilgisini verdi.

Aile ve Gençlik Fonu Kapsamı Genişliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bir ilin daha dahil edildiğini duyurdu. Bu kapsamda, Osmaniye'den gençler de artık destek başvurusu yapabilecek. Fonu, evlenecek gençlere yönelik sunduğu destekle geniş bir etki alanına sahip.

Kredi Desteği ve Başvuru Şartları

Aile ve Gençlik Fonu, evlenecek gençlere 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira kredi desteği sunuyor. Destekten yararlanmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler. Bakan Göktaş, başvurularda belirli gelir kriterlerinin de güncellendiğini açıkladı.

Gelir Kriterlerinde Güncelleme

Göktaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, fonun gelir kriteri de iyileştirildi. Daha önce 2 asgari ücrete kadar olan gelir kriteri, şimdi kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkarıldı. Bu değişiklik, daha fazla genç çiftin bu destekten yararlanabilmesini sağlayacak.