Gündem

Ahmet Şık kürsüde ne dedi, Meclis’te kavga neden çıktı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 'Can Atalay' gündemiyle olağanüstü bir oturum gerçekleştirdi. Toplantı sırasında kürsüye çıkan Ahmet Şık, yaptığı konuşmada tansiyonu yükselten bir çıkışta bulundu. Peki, Ahmet Şık kürsüde ne dedi, Meclis’te kavga neden çıktı? İşte detaylar.

Abone Ol

Ahmet Şık kürsüde ne dedi, Meclis’te kavga neden çıktı? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Can Atalay" gündemiyle düzenlenen oturum sırasında, TİP milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması gerginliğe neden oldu. Ahmet Şık, AK Parti sıralarına yönelik ağır ithamlarda bulunarak, "Can Atalay'a terörist demeniz şaşırtıcı değil. Ancak bu sıralarda oturanların bu ülkenin en büyük teröristleri olduğunu tüm yurttaşlar bilsin" şeklinde ifadeler kullandı. Bu sözlerin ardından Meclis'te tartışma ve arbede yaşandı.

TBMM'DE CAN ATALAY GÖRÜŞMESİ!

Meclis yeter sayısına ulaşıldıktan sonra başlayan oturuma AK Partili Bekir Bozdağ başkanlık etti. Oturum, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay hakkında verdiği karara ilişkin olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HDP), Gelecek Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi'nin 9 Ağustos’ta TBMM'nin olağanüstü toplanması talebi üzerine gerçekleştirildi.

Oturum öncesinde, AK Parti milletvekillerinin sıraları boş kaldı. AK Parti ve MHP'li milletvekilleri yoklamaya katılmadı. Dün ayağının kırıldığı açıklanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantıya topallayarak katıldı. Özel, TBMM'ye girişinde sağlık durumuyla ilgili soruları yanıtlayarak, "Basit bir ev kazası geçirdim" dedi.

Oturum başladıktan sonra Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın, kürsüde "Sizde hiç utanma yok" şeklindeki sözleri AK Parti sıralarından tepki aldı. Bu tartışmalar üzerine Başkan Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi. Aranın ardından oturumu yeniden açan Bozdağ, milletvekillerini temiz bir dil kullanmaları konusunda uyardı.

AHMET ŞIK KÜRSÜDE NE DEDİ, MECLİS’TE KAVGA NEDEN ÇIKTI?

DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararının da Bozdağ'ın başkanlık yaptığı bir oturumda okunduğunu hatırlatarak Bozdağ’ın bu oturumu yönetmesine itiraz etti. İtirazın ardından Meclis’te usul tartışması başladı.

Tartışmalar sırasında TİP Milletvekili Ahmet Şık, kürsüye çıkarak sert eleştirilerde bulundu. Şık’ın “Sizde hiç utanma yok. Hakikat her zaman acıtır” sözleri üzerine AK Parti sıralarından tepkiler yükseldi ve bazı vekiller kürsüye doğru yürüdü. Bu gerginlik nedeniyle Bekir Bozdağ, oturuma 15 dakika ara vermek zorunda kaldı.

Aranın ardından tekrar kürsüye çıkan Ahmet Şık, ülkede anayasasızlık ve kanunsuzluğun hüküm sürdüğünü belirterek mevcut durumu eleştirmeye devam etti. Şık, “Bu ülkenin en büyük terör örgütü, hanedanlık ile devlete çöken sizlersiniz” ifadelerini kullandı. Şık'ın konuşması ve yaşanan gerginlik, bazı çevrelerce provokasyon olarak nitelendirildi.