Gündem

Afrin’in yarısında kontrolü sağladık

Abone Ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına ilişkin konuşan Bozdağ, harekat kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 795 olduğunu belirterek, “Bugüne kadar 112’si köy, 30’u kritik nokta olmak üzere toplam 142 bölge kontrol altına alınmıştır.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, harekat bölgesinin yarıya yakının Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolü altına geçtiğini ifade etti.

“Önleyici ve koruyucu tedbirler güçlendirilmekte”

Çocukların cinsel istismarını önlemeye yönelik oluşturulan komisyon çalışmaları hakkında Bozdağ, “Bu çalışma kapsamında cezalar artırılmaktadır, caydırıcılık yükseltilmektedir. Önleyici ve koruyucu tedbirler güçlendirilmekte, geliştirilmekte ve yaygınlaştırılmakta. Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“DAEŞ saldırılarında 310 vatandaşımız öldü”

Bugüne kadar terör örgütü DAEŞ tarafından düzenlenen saldırılarda 310 kişinin öldüğünü, 967 kişinin de yaralandığını aktaran Bozdağ, “2011-2018 yılları arasında, Türkiye’de 4 bin 43 DEAŞ’lı terörist tutuklanmıştır. Bunun 1858’i yabancı terörist savaşçılardır.” diye konuştu.

“Takas iddiaları asılsız”

Türkiye sınırını geçen iki Yunan askerinin tutuklanmasından sonra ortaya çıkan takas iddialarına yönelik konuşan Bozdağ, “Yunanistan’dan Türkiye sınırını geçen iki askerin Türkiye’de tutuklanması hususunda ne Yunanistan hükümeti Türkiye’den bir takas talebinde bulunmuştur ne de Türk hükümeti Yunanistan’dan bir takas talebinde bulunmuştur. Böyle bir şey yoktur.” ifadesini kullandı.

“Terör örgütleri Almanya’da rahat faaliyet gösteriyor”

PYD/PKK/DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerinin Almanya’da çok rahat faaliyet gösterdiklerini ifade eden Bozdağ, “Bunlar Almanya’da para toplamakta, toplantı ve gösteri yapmakta, terörist devşirmektedirler, Türkiye’nin aleyhine her tür çalışmayı yapmaktadırlar. Bunu Türkiye’nin kabul etmesi mümkün değildir.” diye konuştu.

“2019 seçimlerindeki kaybına bahane arayışı içindeler”

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Türkiye’de kim ‘Sandıkta hile yapılıyor’ diyorsa bilin ki kaybetmiş, kaybetmesine bahane arıyor. Şimdiden anamuhalefet partisi 2019 seçimlerindeki kaybına bahane arayışı içerisindedir.” dedi.

Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2795 olduTürkiye