Gündem

Afrin’i başlarına yıkarız

Abone Ol

AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü bozmayı hedefleyen ABD ve desteklediği katil sürüsüne değindi. “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ifadesiyle Türkiye’ye yönelik hiçbir operasyona geçit verilmeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’ya karşı mücadelede son noktaya kadar gidileceğini vurgulayarak, “Vatanımızı bölemeyecekler. Kim ki bölmeye teşebbüs ederse, işte F-16’larımızla, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla inlerine gireriz. Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de, Kato’da girdik mi? Ve yetmedi ta Kandil’e kadar gittik, yetmeyecek daha da gideceğiz. Herkes haddini bilecek” diye konuştu.

ABD FETO’yu kovacak

Türkiye Cumhuriyeti’nden başka devlet olmayacağının ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralel çete FETÖ’nün teröristbaşı Gülen’in peşini bırakmayacaklarını dile getirerek, “Amerika da seni bir yere kadar taşır, Feto bunu bilesin. Ondan sonra Amerika da seni kapıya koyacak, o zaman da kaçacak delik arayacaksın. Sen kaçacaksın, biz de seni kovalayacağız. İşte bu coşku, işte bu azim, işte bu kararlılık bizlerde olduğu sürece evelallah bu ülkenin, milletin sırtını kimse yere getiremeyecektir” dedi.

Batı kanadı kesildi

Erdoğan, ABD destekli PKK terör örgütünün Suriye’nin Kuzeyi’ndeki terör koridoru planına karşı da kararlılık vurgusu yaptı. İdlib operasyonu ile koridorun batı kanadının çökertildiğinin bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline” sözleriyle hainleri uyardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca olase operasyonun sadece Afrinde sınırlı kalmayacağını, Münbiç’e de uzanacağını ifade etti.

Bize karşı kullanılıyor

ABD’nin PKK terör örgütünü meşrulaştırma tezgahına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı, oynanan tiyatronun gerçekleri değiştirmediğini aktararak, şunları söyledi:

“Teröristin üzerine üniforma giydirince, barındığı binanın tepesine de kendi ülkenizin bayrağını dikince hakikatler ortadan kalkmıyor. Bölgeye getirilen binlerce tır ve uçak dolusu silahın bir kısmı bize karşı kullanılmaya başlandı.”

Darmadağın edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’ya düzenli ordu kurma girişimlerinde bulunan ABD’yi son kez ihtar etti. Terörle iş tutanının muhakkak hasar göreceğini kaydeden Cumhurbaşkanı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Amerika kendini kaldırıp ve kandırıp yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. Biz, kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler.”