Gündem

“Afrin’e girmeyelim, PKK’lı teröristlere dokunmayalım”!

Abone Ol

FETÖ’nün Türkiye’yi ortadan kaldırmak istediği 15 Temmuz işgal girişimi konusunda ABD eski Ankara Büyükelçisi John Bass ile görüşene kadar “Darbe girişimi” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra ise “Kontrollü darbe” söylemiyle FETÖ’yü aklamaya kalkmıştı. Çarklarıyla ünlü olan Kılıçdaroğlu, Afrin operasyonu konusunda da yanıltmadı. Zeytin Dalı Harekâtı başlamadan önce PKK’lı teröristlere dokunulmasın diye “Afrin, El-Bab’a benzemez” diyerek PKK elebaşısı Salih Müslim ağzıyla konuşan, ancak harekat başladıktan sonra arka arkaya destek açıklamış yapan hatta “Milli sorun” tanımlamasında bulunan Kılıçdaroğlu, yine ağız değiştirdi.

Şehir içine girmeyelim

Şanlı Türk askerinin en az bin PKK’lı teröristi etkisiz hale getirmesi, terör mevzilerini yıkması, hızlı şekilde Afrin’in içine doğru ilerlemesi CHP liderini rahatsız etti. Türkiye’nin Afrin’i topyekûn temizlememesi, teröristlerin Afrin’in içerisinde kalmasını isteyen Kılıçdaroğlu, Hürriyet’e verdiği mülâkatta PKK’ya destek çıkan şu sözleri sarf etti: “Türkiye, güvenliğini alabilecek noktaya kadar gitmeli ama ben Afrin’e girilmesini asla doğru bulmuyorum. Kenti ele geçirmek gibi bir düşünce olmamalı. Daha derinlere inmenin mantığı yok. Hiç gerek de yok. Daha fazla şehit veririz, yazıktır, günahtır.”

Suriye PKK’sının feryatlarına Batı ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun koşması dikkatlerden kaçmadı.

PYD sevicilikte sınır yok!

Diğer yandan Kılıçdaroğlu’nun PKK’yı koruma hamlesi CHP için sıradanlaştı. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, camilere roket atıp, Afrin’de Mehmetçikler’e kurşun sıkan Suriye PKK’na terör örgütü diyememiş, “İstihbari bilgi lazım” diyerek terör destekçiliği yapmıştı. PKK’nın bitmemesi için mücadale veren CHP’nin ÖSO düşmanlığı ise katlanarak devam ediyor.