Afrin harekâtının devirdiği putlar

Abone Ol

Bir grup eski Türkiye kalıntısı milletvekillerine mektup göndererek Afrin hareketine karşı çıkıyorlar. Yazar Ümit Şimşek’in deyimiyle bu bir “ihanetmane.” Gerçekten de öyle. Kimlerin karşı çıktığına alıcı bir gözle bakmanızı öneririm. Eskiden doğru işlere karşı çıkanların sayısı oldukça fazla olurdu şimdi bir avuç kelaynak kalmış. Aslında böyle imtihan zamanlarında dostların, düşmanların ortaya çıkması her anlamda hayırlı oluyor. Yıllarca Amerika’nın, Rusya’nın, Çin’in dostu olanların ellerini başlarının arasına alarak yeniden düşünme zamanları geldi. İnşallah bu musibetlerden ibret alanlardan olurlar. Kelaynakların sayısının azalması bunun işaretidir diye umut ediyorum.

Suriye’de 100 binlerce insan kapitalizmin Marksist uşakları tarafından soykırıma tabi tutulurken sesleri çıkmayan bu adamlar şimdi Türkiye’nin şer odaklarını dağıtmasına itiraz ediyorlar. Kılıf çok güzel ve herkesin hoşuna gidecek türden ‘’Savaşa karşıyız’’ Ne güzel bir söylem. İnsanlar ölmesin barış olsun. Peki, bir ülkenin yarısı sürgüne diğer yarısı katliama maruz kalırken siz neredesiniz?  Hangi mazlumlar için sesinizi çıkarttınız? 3.5-4 milyon insana kucak açan bu ülke sizin için ne ifade ediyor? Siz hala Bremen mızıkacıları gibi cızırtı yapmaya devam ediyorsunuz. Gerçekten çok merak ediyorum hangi vicdan saikiyle hareket ediyorsunuz? 

Afrin harekâtı sadece bizim kelaynakların putlarını değil dünyaya musallat olmuş ‘’kutup ayılarının’’ da putlarını devirmeye namzet. Ruslarla Amerikalıların tarihlerine baktığımızda zulüm ve sömürü açısından bir fark göremezsiniz. Sadece bir fark var Ruslar uzun tarihleri nedeniyle daha fazla katliam arşivine sahipler. Amerika kısa tarihi nedeniyle açığı kapatmak için yarış içerisinde.  Ayı tanımı için ayılardan özür dilemem gerekecek çünkü ayıların karnı doyunca kimseye sataşmazlar. Bunların gözünü kan bürümüş asla doymak bilmiyorlar. Kuzey kutbunun iki canavarı sıcak bölgelere inerek hem kendileri hem de buldukları şebeklerle terör estirmeyi sürdürüyor.

Peki, müstevlilere alet olanlara hiçbir şey söylemeyecek miyiz? Yıllardır memleketin başına bela olan bu gavur sürüsünün kiminle iş tutacağını kestirmek zor. Ama diğer taraftan acılar bizim bahçede yaşanıyor. Ölen ve acı çeken binlerce can Amerikalılar için Ruslar için istatistik olarak bile bir şey ifade etmiyor.

Bu hamle hem kendimize gelmemize vesile olacak hem de bölgede yaşayan kardeşlerimizin zalim, diktatör ve emperyalist uşağı adamlardan kurtulmasını sağlayacak bir uyanışı beraberinde getirecektir. Gelin hep beraber önce nefis putumuzu devirerek bir olma şuuruna erelim. Küçük farklılıkları büyük savaşların sebebi yapmayalım. Bu coğrafyanın ilacı ehli kıble yaklaşımıyla meselelerin üzerine gitmektir. Şu anda elhamdülillah Türkiye bunu yapıyor. Ferasetle, sabırla, metanetle kısa zamanda çok yol alacağız diye umut ediyorum.