Dünya

Afganistan Başbakanı Ahund, Al Nahyan ile bir araya geldi

Afganistan geçici hükümeti Başbakanı Molla Muhammed Hasan Ahund, ilk yurt dışı seyahatini Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gerçekleştirerek, Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüştü.

Abone Ol

Afganistan geçici hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Başbakan Ahund'un tedavi amacıyla BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye gittiğini ve burada BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ın, Ahund'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu belirtti.

Mücahid, Al Nahyan'ın ziyaret sırasında Ahund'a iyileşme dileklerini ilettiğini ve Afganistan'ı "kardeş ülke" olarak nitelendirdiğini kaydetti. Al Nahyan ayrıca, ülkesinin Afganistan'ın yeniden inşa sürecinde destek sağlayacağını ifade etti.

"İlişkilerin Geliştirilmesi Gerekiyor"

Görüşmede Ahund'un, BAE Devlet Başkanı'na teşekkür ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladığı bildirildi.

Mücahid'in paylaştığı fotoğrafta, Afganistan geçici hükümetinin İçişleri Bakan Vekili Siraceddin Hakkani'nin kardeşi Enes Hakkani'nin de Ahund'a eşlik ettiği görüldü.

Molla Hasan Ahund, Mayıs 2023'te sağlık sorunları nedeniyle görevine iki ay ara vermiş ve bu süre zarfında yerine yardımcısı Molla Abdul Kabir vekaleten bakmıştı. Bu ziyaret, Ahund'un Ağustos 2021'deki yönetim değişikliğinden sonra gerçekleştirdiği ilk yurt dışı seyahati oldu. Benzer şekilde, İçişleri Bakan Vekili Siraceddin Hakkani de ilk resmi ziyaretini Haziran ayında BAE'ye gerçekleştirmişti.