Gündem

Adli tıp raporu açıklandı! Alınan örnekler Cem Garipoğlu'na mı ait?

Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan kemik örneklerinin DNA incelemesi tamamlandı. Adli Tıp, örneklerin Garipoğlu'na ait olduğunu doğruladı. Mezarda, Münevver Karabulut'u katledip cezaevinde intihar ettiği söylenen Cem Garipoğlu'nun olup olmadığı kamuoyu tarafından merak ediliyordu.

Abone Ol

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasının ardından yapılan DNA incelemesinin sonuçlandığını bildirdi. Adli Tıp Kurumu tarafından gerçekleştirilen titiz analiz, mezardan alınan kemik örneklerinin Cem Garipoğlu'na ait olduğunu doğruladı.

Başsavcılık, 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Garipoğlu'nun mezarının açılma sürecini detaylı bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu. 

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu' nun, öhnediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla 3 Ekim 2024 tarihinde fetlı-i kabir işlemi yapılmıştır.
İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında B iyoloj i ihtisas Dairesi'nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.

Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, Baba Mehmet Nida ve Anne Tülay Makbule'nin müşterek çocuğu Cem Garipoglu'na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir."

Fethi Kabir İşlemi ve İnceleme Süreci

3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen fethi kabir işlemi sırasında mezardan alınan kemik, diş ve diğer biyolojik örnekler, İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nde detaylı bir DNA incelemesine tabi tutuldu. İncelemeler sonucunda, örneklerin Garipoğlu'nun anne ve babasıyla birebir uyum gösterdiği tespit edildi.

Münevver Karabulut Olayı

17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Cem Garipoğlu tarafından katledilerek hayatını kaybetti. Bu cinayet Türkiye'de geniş bir kamuoyunun dikkatini çekti ve büyük bir tepkiyle karşılandı.

Cem Garipoğlu, cinayetten 197 gün sonra teslim oldu. Yargılama süreci, 18 Kasım 2011 tarihinde mahkûmiyet kararıyla sona erdi. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri'deki 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir ip ve poşet kullanarak intihar etti. 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Garipoğlu'nun mezarı kamuoyu tarafından merak edildi. Mezar'da yatan kişinin Cem Garipoğlu olmadığı iddia edildi. Bunun üzerine 3 Ekim 2024 tarihinde Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Bugün ise mezardan alınan örneklerin Adli Tıp Raporu yayımlandı. Buna göre mezarda yatan kişi Cem Garipoğlu'nun kendisi.