Gündem

Adıyaman'da afetzedeler için kalıcı konut çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar gören Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde afetzedeler için inşa edilen kalıcı konutların yapımı sürerken, kuralarda ismi belirlenen hak sahiplerine anahtarlar teslim edilmeye başlandı. İlçe kırsalında üç etapta toplam 2.026 konut inşa ediliyor; bunlardan 354'ünün hak sahipleri belirlendi.

Abone Ol

Vali Osman Varol, gazetecilere her ilçede kalıcı konut çalışmalarıyla ilgili yoğun çaba harcandığını ifade etti. Varol, ilçedeki zemin sıvılaşmasının yüksek olduğunu belirterek, "İlçemiz, depremlerden en çok etkilenen yerlerden biri; bu nedenle yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz. Özellikle ana yolun altı ve göl kısmında özel imar çalışmaları yapılıyor," dedi.

Kalıcı konutların hızlı ilerlediğini vurgulayan Varol, "Kırsalda ve ilçe merkezinde inşaatlar hızla devam ediyor. Toplam 2.026 konut inşa ediyoruz ve şu ana kadar 354 konutun kura çekimini yaptık. Anahtar teslimlerine başladık; vatandaşlarımız hazırlıklarını tamamladıkça anahtarlarını alıp konutlarına yerleşiyor," şeklinde konuştu.