Gündem

Adil Öksüz’ün kaçışına yardım eden FETÖ şüphelisi Cihat Yıldız yakalandı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde firar eden Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmasına yardım eden ve 8 yıldır firari olan Cihat Yıldız, İstanbul’da yapılan operasyonla yakalandı. Yıldız ile birlikte gözaltına alınan 3 FETÖ firarisi de tutuklandı. Zanlıların, FETÖ'nün güncel yapılanmasında aktif rol aldığı tespit edildi.

Abone Ol

İstanbul'da yapılan bir operasyonla, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini koordine eden ve firari durumda olan Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmasına yardım eden Cihat Yıldız yakalandı.

Yıldız, FETÖ'nün sözde Amasya İl İmamı olarak biliniyor ve 8 yıldır firariydi.

Kaçmaya Çalıştılar, Yakayı Ele Verdiler

Sabah gazetesinin haberine göre; geçtiğimiz günlerde İstanbul Beylikdüzü'nde bir polis uygulama noktasında durdurulmak istenen araç, aniden kaçmaya başladı. Polis ekipleri, hızla peşine düştüğü aracı yakalayarak içindeki iki kişiyi indirdi. Ancak aracı kullanan şoför, ters istikamete dönerek kaçmaya çalıştı. Yakalanan şüphelilerin kimlik kontrolü sonrasında, Cihat Yıldız ve Ahmet Hızal'ın FETÖ firarisi oldukları tespit edildi.

Yurt Dışına Firarları Organize Ediyorlardı

Yapılan detaylı incelemeler sonucu, polisin 100'e yakın kamera görüntüsünü analiz ederek aracı kullanan Adem Bora'yı da yakaladığı öğrenildi. Adem Bora'nın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda "binbaşı" rütbesiyle görev yaparken FETÖ iltisakı nedeniyle ihraç edildiği belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cihat Yıldız, Ahmet Hızal ve Adem Bora tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanan şüphelilerin, FETÖ'nün güncel yapılanmasında önemli roller üstlendiği ortaya çıktı. Zanlılar, örgüt üyelerini "Gaybubet evleri" olarak bilinen gizli saklanma evlerine yerleştiriyor ve yurt dışına kaçmalarına yardım ediyorlardı.

Adil Öksüz’ün Kaçışına Yardım Etti

FETÖ'nün sözde Amasya İl İmamı olduğu belirtilen Cihat Yıldız'ın, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra firari Adil Öksüz'ü Üsküdar'da bir hafta boyunca sakladığı ve sonrasında "Rüştü" kod adlı bir başka FETÖ üyesi ile birlikte Öksüz’ü yurt dışına kaçırdığı öğrenildi. 8 yıldır aranan Cihat Yıldız, FETÖ'nün Hava Harp Okulu yapılanmasında da üst düzey bir görevde bulunuyordu. Ayrıca, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma uygulaması Bylock kullanıcısı olan Yıldız, örgüt içinde "Bahadır", "Oğuz" ve "Cahit" kod isimlerini kullanıyordu.

FETÖ'ye Bağlılıklarını Sürdürdüler

Yapılan araştırmalar sonucunda, Cihat Yıldız'ın geçmişte FETÖ iltisaklı kurumlarda öğretmen olarak çalıştığı, kapatılan Bank Asya'da hesabı olduğu ve FETÖ'nün Türkiye'deki faaliyetlerini sürdürenler arasında yer aldığı belirlendi. Şüphelilerden Ahmet Hızal'ın ise FETÖ'nün askeri yapılanmasında görevli olduğu ve FETÖ üyelerine yurt dışına kaçma faaliyetlerinde yardım ettiği tespit edildi. Hızal da Bylock kullanıcısıydı ve Bank Asya'da hesabı bulunuyordu.

Üç şüpheli de "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan adli işlem görmüş ve FETÖ'nün güncel yapılanmasında aktif rol almaya devam etmişlerdi. Emniyet güçlerinin başarılı operasyonu sonucunda, bu firari FETÖ üyeleri tutuklanarak adalete teslim edildi.