Gündem

Adana'da yangın söndürme helikopteri düştü!

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınına havadan müdahale eden bir helikopter, baraj gölünden su alırken bilinmeyen bir sebeple göle düştü. Kazada, helikopterde bulunan mürettebatın yüzerek kurtulduğu açıkladı.

Abone Ol

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınına havadan müdahale eden bir helikopter, baraj gölünden su alırken bilinmeyen bir sebeple göle düştü. Kazada, helikopterde bulunan mürettebatın yüzerek kurtulduğu bildirildi.

Helikopter Su Alırken Kaza Kırıma Uğradı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kozan ilçesindeki orman yangınına müdahale için havalanan helikopterlerden birinin kaza kırıma uğradığını açıkladı. Köşger, Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki yangına müdahale eden iki helikopterden birinin su alım sırasında kaza geçirdiğini ve göle düştüğünü belirtti.

5 Personel Yüzerek Kurtuldu

Kaza sırasında helikopterde bulunan 5 personelin yüzerek kurtulduğunu bildiren Vali Köşger, personelin sağlık durumunda herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Köşger, "Helikopter maalesef su alım sırasında kaza kırıma uğradı. Helikopterdeki 5 personel kurtulmuş vaziyette, sadece helikopter suya düştü. Personelin sağlık durumuyla ilgili sıkıntı yok" dedi.

Helikopterin su altından çıkarılması için çalışmaların başladığı belirtilirken, yangına müdahale çalışmaları diğer ekipler tarafından devam ediyor.