Güncel

Adana'da kaybolan adamın cesedi Konya'dan çıktı!

Adana'da cinayet dedektifleri 6 ay önce kaybolan bir kişinin Konya'da çiftliğe gömüldüğünü ve üvey yeğeni tarafından öldürüldüğünü belirleyip yaptığı kazıda cesedi buldu.

Abone Ol

Adana'da 61 yaşındaki Murat Açkan'dan haber alamayan ailesi, 28 Haziran'da kardeşi Rahime Acar aracılığıyla kayıp başvurusu yaptı. Kayıp başvurusunun ardından, cinayet şüphesiyle Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği bir ekip kurarak Açkan'ı aramaya başladı.

ÇELİŞKİLİ YANITLAR ŞÜPHELERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Murat Açkan'ın, 20 Mart'ta Konya'nın Ereğli ilçesindeki çiftliğine gittiği belirlendi. Çiftliğin sahibi Fahri Demirdüzen ile iletişime geçildi ve çiftliğin aslında Açkan'a ait olduğu ortaya çıktı. Fahri, ifadesinde çelişkili yanıtlar verince şüpheleri üzerine çekti.

Cinayet polisleri, Fahri Demirdüzen'den şüphelenerek olayı derinlemesine araştırdı. Adana'dan Konya'nın Ereğli ilçesine kadar uzanan 200 kilometrelik alanda PTS ve güvenlik kameralarını inceledi. Elde edilen bulgular sonucunda Demirdüzen gözaltına alındı.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ!

Sorgusunda Fahri Demirdüzen, üvey dayısı Murat Açkan'ı tabanca ile vurarak öldürdüğünü itiraf etti. Demirdüzen, Açkan'ın yeğeni Zeynep Demirdüzen ile evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Olaydan önce, Açkan'ın işlerin aksamasından dolayı kendisine küfrettiğini ve tartışmanın kavga ile sonuçlandığını belirtti.

Demirdüzen, cinayetten sonra Açkan'ın başında ağladığını, çiftlikte kimsenin olmadığını ifade etti. Hava karardığında ise kepçe ile toprağı kazarak Açkan'ı üç metre derinliğe gömdüğünü ve cep telefonunu alarak kendi aracıyla Adana'ya döndüğünü söyledi. Ailesine, Açkan'ın hacca gittiğini söyleyerek yanılttı.

EKİPLERCE TESPİT EDİLDİ

Kurban Bayramı'ndan 9 gün sonra, Demirdüzen'in kayınvalidesi Rahime Acar, polise başvurarak kayıp bildirdi. Cinayet polisleri, Açkan'ın cinayete kurban gittiğini ve bunu Demirdüzen'in işlediğini tespit etti. Demirdüzen, gözaltına alındı ve her şeyi itiraf etti.

Polis, Murat Açkan'ın gömüldüğü yeri bulmak için Demirdüzen ile birlikte Ereğli'deki çiftliğe gitti. Demirdüzen, üvey dayısının gömüldüğü yeri gösterdi ve kepçe ile ceset çıkarıldı. Ceset otopsi için Konya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

TUTUKLANDI!

Otopsideki işlemlerinin ardından cenaze Adana’ya getirilerek Kabasakal mezarlığında defnedildi. Demirdüzen ise emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilip tutuklandı.