Kültür Sanat

Adana Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanı Nuri Bilge Ceylan oldu

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanlığına usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan getirildi. 23-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festivalde, Ceylan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na başkanlık edecek.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Bu yıl 23-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri başkanlığına sinemamızın önemli isimlerinden Nuri Bilge Ceylan getirildi. Yönetmenliğini yaptığı filmlerle uluslararası başarılar elde eden Ceylan, festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na başkanlık edecek.

Nuri Bilge Ceylan, ilk uzun filmi Kasaba ile Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney Jüri Ödülü’nü kazandıktan sonra, Uzak (2002), İklimler (2006), Üç Maymun (2008), Bir Zamanlar Anadolu’da (2011), Kış Uykusu (2014), Ahlat Ağacı (2017) ve en son Kuru Otlar Üstüne (2023) gibi önemli eserlerle sinema dünyasında adından söz ettirmiştir. Bu filmleriyle çeşitli ödüller kazanan Ceylan, yönetmenlik, senaristlik, yapımcılık ve fotoğraf sanatçılığı alanlarında da önemli bir kariyere sahiptir.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın ev sahipliğinde düzenlenecek festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film’e 1 Milyon 500 Bin TL değerinde para ödülü verilecektir. Ayrıca, festivalde Onur Ödülleri Demet Akbağ ve Uğur Polat’a takdim edilecek.

Yarışmanın resmi sosyal medya hesabından konuya dair yapılan paylaşımda " 31.⁠ ⁠Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Jüri Başkanı sinemamızın auteur yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan. Filmleriyle uluslararası alanda büyük başarılar elde eden yönetmen, senarist, yapımcı ve fotoğraf sanatçısı Nuri Bilge Ceylan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na başkanlık edecek." ifadelerine yer verildi.