Adalet hızlı tecelli etsin

Abone Ol

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşının ve iki numaraları firari sanık Adil Öksöz’ün de aralarında bulunduğu 460’ı tutuklu 481 sanıklı davada hainlerin yargılamasına başladı.  

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “FETÖ” elebaşı Fetullah Gülen ile iki numaralı şüpheli Adil Öksüz’ün de arasında bulunduğu kimi sanıkların “Anayasayı ihlal, Cumhurbaşkanına suikast, yasama organını ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütü yönetmek, askeri komutanlıkların gaspı, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, kamu malına zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, ibadethanelere zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamaları yer alıyor.

Bu dava önemli davalardan. Bu nedenle davaya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile darbe girişimi sırasında “hürriyetinden yoksun kılınan” Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar gibi 23, yaralanan 222, maktul yakını 77 kişi ile CHP’li bazı milletvekillerinin de arasında bulunduğu diğer 20 kişi müşteki gösterildi.

15 Temmuz ihanet gecesi kullanılan birçok uçak, Akıncı Üssü’nden havalandı. Ankara’nın yaklaşık 35 kilometre dışında, Kazan ilçesi yakınlarında yer alan Akıncı Hava Üssü, öncelikle darbe girişiminin komuta merkezi olması nedeniyle kilit önemde.

Bu davanın 29 Ağustos’a kadar her gün devam edeceğini kararı alınması önemli. Zira milletin artık yargılamaların uzamasına tahammülü yok. Şehit yakınları ve gaziler başta olmak üzere, ihanet çetesini püskürten herkesin beklentisi bu yönde.

Duruşma öncesi ihanet çetesine tepki gösteren şehit ve gazi yakını ile vatandaşlar ‘idam’ taleplerinde bulundular. Zaten bu ihanetin karşılığı idamdan başka bir şey de olamaz. Ancak, idamın getirilmesi bu ihanet çetesinin asılacağı anlamına da gelmez. Çünkü yasalar geriye doğru işlemez. Yani herkes bilsin ki, idam gelse bile FETÖ ihanet çetesine uygulanmaz.

Bu yüzden idam gelecekse, bundan sonra bu tür ihaneti yapanlara dönük bir karar olacaktır. Ama bana kalırsa, idam ceza olarak yetersizdir. Çünkü bu ihaneti yapanların ağırlaştırılmış müebbet hapis yatmaları dünyada çekecekleri ceza olarak en ideal cezadır.

İhanetin büyüklüğü bizleri duygusal olmaya zorluyor elbette, ama akli selim düşünüp hareket etmek de bu millete yakışır.

İhanetten bu yana bir yıldan fazla süre geçti. Bu davanın mağduru millettir. İhanetin her yönü açık saçık ortada. Görüntüler, telefon ve diğer kayıtlar ortada. Dolayısı ile mahkemeler, millet adına biran önce yargılamaları tamamlayıp, milletin yüreğine su serpmelidirler.

Selam ve dua ile…