Kültür Sanat

Açlık Oyunları: Hasatta Gündoğumu, 2026'da vizyonda!

Suzanne Collins'in 2025 yılında çıkacak olan yeni romanı "Hasatta Gündoğumu", 2026 Kasım'ında sinemaseverlerle buluşacak. Bu yeni film, "Açlık Oyunları: The Ballad of Songbirds and Snakes" filminin büyük başarısının ardından  serinin devamı niteliğinde olacak.

Abone Ol

Mehmet Akif Çavdarlı - Diriliş Postası 

Lionsgate, geçtiğimiz Kasım ayındaki filmin 337 milyon dolarlık gişe hasılatı sonrası yeni bir "Açlık Oyunları" serisine yeşil ışık yakmıştı. "Hasatta Gündoğumu", orijinal seride Katniss Everdeen'in yaşadığı olaylardan 24 yıl önce, "The Ballad of Songbirds and Snakes"ten ise kırk yıl sonra geçecek.

Francis Lawrence, 2012'den bu yana tüm "Açlık Oyunları" filmlerini yönettiği için bu yeni filmi de yönetmesi için görüşmeler sürüyor. "Hasatta Gündoğumu","The Ballad of Songbirds and Snakes" filminde yer alan Coriolanus Snow'un 50. Açlık Oyunları'ndaki akıl hocası Haymitch Abernathy'nin hikayesini ele alacak. Bilindiği üzere Haymitch Abernathy, orijinal seride Woody Harrelson tarafından canlandırılmıştı ve 74. Açlık Oyunları'nda Katniss ve Peeta'ya akıl hocalığı yapmıştı.

Film, "İkinci Çeyrek Quell" olarak bilinen 50. Açlık Oyunları'nın hasat sabahında başlayacak ve  Panem dünyasının geçmişine bir yolculuk sunacak.