Kültür Sanat

Acı haber geldi! Kris Kristofferson hayatını kaybetti

Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Kris Kristofferson'ın, Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası'ndaki evinde 88 yaşında hayata gözlerini yumduğu bildirildi.

Abone Ol

Ünlü şarkıcı ve oyuncunun sözcüsü Ebie McFarland, 88 yaşındaki Kristofferson'ın Maui'deki evinde hayatını kaybettiğini açıkladı ancak ölüm sebebi hakkında bilgi vermedi.

Kristofferson, 2021'de sahnelere veda etmişti ve yalnızca nadiren etkinliklere katıldı. Country müziğin önde gelen isimlerinden biri olan Kristofferson, birçok Hollywood filminde rol almıştır.

BBC haberine göre, Kristofferson'un ailesi, "Bunca yıl onu sevdiğiniz için teşekkürler... Ne zaman gökkuşağını görseniz bilin ki o yukarıdan hepimize gülümsüyor" ifadelerini paylaştı. 1960'da Oxford Üniversitesi'nden mezun olan Kris Kristofferson, hemen ardından ABD'ye döndü ve orduya edebiyat eğitmeni olarak katıldı, ancak bu görev uzun sürmedi. 

Beş yıl sonra Nashville'i ziyaret eden Kristofferson, burada müzik kariyerine yönelmeye karar verdi ve ordudan istifa etti. 1972'deki "Help Me Make It Through the Night" şarkısı ona üç Grammy ödülü kazandırdı. 

Bir yıl sonra, 1976 yapımı "A Star Is Born" filminde oyunculuk kariyerine adım attı ve John Norman Howard karakteriyle bir Altın Küre ödülü kazandı. Bu film, Kris Kristofferson'u birkaç kuşak seyircinin hafızasında kalıcı hale getirdi.