Gündem

Abdulkadir Uraloğlu: Instagram kurallara uymadığı için erişim engeli getirdik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a getirilen erişim engeliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, bazı sosyal medya platformlarının Türkiye'deki yasal düzenlemelere uymamaları nedeniyle bu tür adımların atıldığını belirtti.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a erişim engeli getirildi. BTK'nın site bilgileri sorgulama sayfasında ilgili karar yer aldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Uraloğlu, Instagram'a yönelik bu kararın arkasında yatan nedenleri açıkladı.

"Katalog Suçlar Çerçevesinde Uyardık"

Bakan Uraloğlu, belirli kanunlar ve yönetmeliklerin uygulanmasını talep ettiklerini ve bu konuda platformları uyardıklarını belirterek şunları söyledi:

"Ülkemiz dışında olan ancak ülkemizde de temsilcileri bulunan bazı sosyal medya platformları var. Bizim uygulanmasını istediğimiz belli kurallar, kanunlar, yönetmelikler, mevzuatlar var. Zaman zaman bunlara uyulmasında gerekli yaptığımız uyarılara rağmen, uyulmasında bazı problemler görüyoruz. Katalog suçları dediğimiz bir çerçevemiz var. O çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik."

"Kurallara Uyulursa Erişim Yasağı Kaldırılacak"

Uraloğlu, Instagram’ın Türkiye temsilcisiyle iletişim halinde olduklarını ve platformun eksiklikleri giderdiği takdirde erişim yasağının kaldırılacağını vurguladı:

"Kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemleri yaparak erişim yasağını kaldırmış olacağız. Hassasiyetlerimizi, kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de erişim engelini kaldıracağız. Burası bağımsız bir ülke. Kanunları, kuralları olan bir ülke."

Bakan Uraloğlu, Instagram'ın kurallara uyduğu takdirde erişim yasağının kaldırılacağını belirtti ve platformun, Türkiye'nin yasal düzenlemelerine saygı duyması gerektiğini vurguladı.