Gündem

ABD’nin ambargosundan bize ne?

Abone Ol

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, FETO’yu saraylarda yaşatan ABD’nin, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan ve Halkbank eski yöneticileri hakkında FETÖ delilleriyle “İran ambargosunu delme” gerekçesiyle çıkardığı tutuklama kararını Diriliş Postası’na değerlendirdi. ABD’nin İran’a koyduğu tek taraflı ambargonun Türkiye açısından bir bağlılığı olmadığını ifade eden Kan, “Ambargo, ABD ile İran arasındaki bir mesele, Türkiye’yi ilgilendiren bir mesele değil. Siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu karar kimin işine yarar bunu zaman göreceğiz. Ancak Türkiye’nin duruşu bellidir, herhangi bir yanlış yoktur” diye konuştu.

FETÖ’nün de parmağı var

FETÖ’yü binlerce klasör belgeye rağmen Türkiye’ye vermeyen ABD’nin Çağlayan ve diğer isimler hakkındaki kararlarının siyasi olduğu ve alçak örgütün de konuya dahlinin bulunduğunu aktaran AK Parti’li Kan, “Türkiye ile İran arasında olmayan ama ABD’nin İran’a koyduğu ambargonun Türkiye tarafından delindiği üzerine yapılan kararın da bağımsız yargı ile ifade edilmesi zor. Biz bunun siyasi bir karar olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Burada bir FETÖ oyunu olabilir. ABD’de FETÖ sever idareciler var” ifadelerini kullandı.

Amaç PKK’yı korumak

ABD’nin skandal kararı, Barzani’nin bölücü referandumunun arifesi, Türkiye’nin Suriye PKK’sına olası operasyonu ve S-400 anlaşmasından sonra vermesindeki manidarlığı yorumlayan Kan, şu tespitleri yaptı: “Ülkemizin milli menfaatleri için çevremizdeki ülkelerle işbirliği yaparız. Kimse bizi baskı altına alamaz. Bu ne uluslararası hukukla, ne de etikle izah edilemez. PKK şu anda köşeye sıkışmış durumda. Mücadele kararlılıkla sürüyor. PKK son kozları oynuyor. Maalesef PKK’nın uluslararası alanda da destekçileri var. Bu siyasi güçler, PKK’yı maşa olarak kullananlar, bundan hoşnut olmadıkları için bu tip bir hamle yapabilirler.”

Kılıçdaroğlu bayram etti

Kan, ABD’nin hukuki şantajına destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da yerden yere vurdu. Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye karşı çıkması gerekirken, siyasi prim için bayram ettiğinin altını çizen Ravza Kavakçı Kan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bunu siyaseten ve sosyal anlamda yanlış buluyorum. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşının alakasız bir şekilde ABD’de yargılanıyor olması bir muhalefet liderini nasıl mutlu eder? Ben Kılıçdaroğlu’nun açıkçası ‘ABD bizim iç işlerimize nasıl müdahale ediyor’ demesini beklerdim. Onları da anlamak lazım. Türkiye’de muhalefet yok. Ancak böyle ABD’nin, onun bunun yardımıyla, argümanlarıyla mutlu olan muhalefet söz konusu. Esefle kınıyorum. İnsan kendi ülkesinin vatandaşının yurt dışında yargılanmasından nasıl mutlu olur? Anlamakta güçlük çekiyorum.”