Dünya

AB'deki gençlerin yaklaşık %15'i kiralarını ödemekte zorluk çekiyor

Euronews'in haberine göre son 12 ayda, Avrupa genelinde özellikle Fransa, Hollanda ve Yunanistan'daki gençler artan maliyetlerle başa çıkmakta zorlanıyor.

Abone Ol

Geçtiğimiz yıl boyunca, AB ülkelerindeki binlerce vatandaş kira masraflarını karşılayamadı ve bu oran, AB genelinde %6,3 olarak kaydedildi. Bu rakam, yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altındaki kişileri içermiyor.

En fazla zorlanan yaş grubu 16-29 aralığındaki gençler olurken, bu yaş grubundaki AB vatandaşlarının neredeyse %15'i son 12 ayda kiralarını ödemekte güçlük çekti. Yoksulluk riski taşımayan kişiler arasında bu oran %9,5 olarak belirtiliyor. Ülkeler bazında bakıldığında ise, Yunanistan'da %23,4, Fransa'da %23,8 ve Hollanda'da %16,1 oranında genç kira ödemekte zorlandı.

Yunanistan En Yüksek Orana Sahip

Kira ödeme zorluğu yaşayanlar arasında ilk sırada %17,7 ile Yunanistan yer alıyor. Onu %16,7 ile Fransa, %10,5 ile Slovenya ve %10,4 ile Hollanda takip ediyor.

Eurostat verileri ayrıca, AB'deki insanların %4,9'unun hayatlarının bir döneminde barınma sıkıntısı yaşadığını ve bu süre zarfında kendi evleri olmadan geçici konaklama yerlerinde kalmak zorunda kaldığını gösteriyor.