Dünya

ABD’deki Helene Kasırgası'nda ölenlerin sayısı 227'ye yükseldi

ABD'nin Florida eyaletini 4 kategorisiyle vuran Helene Kasırgası'nın neden olduğu felaketler sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 227'ye ulaştı.

Abone Ol

Helene adlı kasırga, Florida kıyılarına saatte yaklaşık 225 kilometre hızla ulaştı ve North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida ve Virginia gibi eyaletlerde şiddetli rüzgarlar ve su baskınlarına neden oldu. Yetkililer, kayıp kişilerin sayısının henüz belirsiz olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

Bölgede, kasırganın etkileri nedeniyle yüzlerce yol hâlâ ulaşıma kapalı kalırken, kasırga kaynaklı elektrik kesintileri de geniş bir alanı etkiledi. Florida'da 1,2 milyon, Georgia'da 1 milyon, South Carolina'da 1,3 milyon ve North Carolina'da 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintisi meydana geldi.

Helene Kasırgası, 2005'te meydana gelen Katrina Kasırgası'ndan bu yana ABD topraklarını vuran en ölümcül kasırga olarak kaydedildi. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın Florida'nın kuzeybatı kıyılarına yaptığı baskının ardından hızla diğer eyaletlere yayıldığını belirtti.

Başkan Joe Biden, Florida ve North Carolina'da "afet durumu" ilan ederek, kasırgadan etkilenen bölgeler için federal yardım talimatı verdi.