Dünya

ABD'de skandal hata! Dalak yerine karaciğeri alınan hasta öldü

Florida'da bir doktorun, operasyon sırasında William Bryan'ın yanlış organını alarak ölümüne neden olduğu iddia edildi.

Abone Ol

The Guardian'ın haberine göre, ağustosta ölen Bryan'ın ailesinin avukatı olayla ilgili bilgi verdi. William ve eşi Beverly, Florida'daki kiralık mülklerinde iken 70 yaşındaki William'ın sol tarafında ağrı hissetti ve hastaneye kaldırıldı.

Avukat, doktorların Bryan'ın dalağında problem olduğunu ve ameliyat önerdiklerini, ailenin başlangıçta bu teklifi kabul etmediğini ancak hastane doktorlarının ikna ettiğini belirtti. Avukat, Dr. Thomas Shaknovsky'nin 21 Ağustos'ta "kapalı dalak ameliyatı" olarak bilinen "laparoskopik splenektomi" yöntemiyle ameliyat yapmasına rağmen, William'ın dalağı yerine karaciğerini aldığını öne sürdü.

Shaknovsky'nin ameliyat sırasında aldığı organın dalak olduğunu iddia ettiğini belirten avukat, Bryan'ın ölümünden sonra bu organın karaciğer olduğunun ortaya çıktığını savundu. Ayrıca, avukat, Shaknovsky'nin 2023'te başka bir hastanın böbrek üstü bezinden parça almak yerine pankreasından parça aldığını ve bununla ilgili davanın "gizlice" çözüldüğünü iddia etti.

Bryan ailesinin avukatı, doktorun görevine son verilmesini talep ettiklerini ifade etti. Hastane ise iddialar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.