Ekonomi

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 14 Eylül ile biten haftada 219 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında kaldı. Bu, Mayıs ayından bu yana kaydedilen en düşük seviye olarak dikkat çekti.

Abone Ol

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 14 Eylül ile biten haftada 219 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık verilere göre, işsizlik maaşı başvurularında önceki haftaya göre 12 bin kişilik bir azalma yaşandı. Bu, işsizlik maaşı başvurularının Mayıs ayından bu yana gördüğü en düşük seviye olarak kaydedildi. Piyasa analistlerinin beklentisi ise 230 bin başvuru olarak öngörülmüştü.

Önceki haftanın verisi 230 binden 231 bine revize edildi. Ayrıca, geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuru sayısı da 3 bin 500 azalarak 227 bin 500'e düştü. Süregelen işsizlik maaşı başvuru sayısı ise 7 Eylül ile biten haftada 14 bin kişi azalışla 1 milyon 829 bine geriledi.

Analistler, işsizlik maaşı başvurularındaki bu düşüşün, işe alımlardaki yavaşlamaya rağmen iş gücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini gösterdiğini belirtti.