Gündem

“ABD’de evlere şenlik bir dava görülüyor”

Abone Ol

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Nevşehir İl Kongresi’ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erken seçim konusunda sabırsızlandığını ifade eden Yıldırım, “ ‘Gelin şu yerel seçimleri öne alalım’ diyor. Yahu be kardeşim, 15 senedir yenile yenile Yenilgiye doymadın mı? Şurada 14 ay var biraz daha oyalan. Nevşehir, 14 ay sonra Kılıçdaroğlu’na bir ders verecek misiniz?” ifadelerini kullandı.

ABD’de evlere şenlik bir dava görülüyor

ABD’de görülen skandal Hakan Atilla davasına ilişkin de konuşan Yıldırım, ABD’de evlere şenlik bir dava görüldüğünü belirterek,  “Kararı önceden verilmiş, sonucu belli. FETÖ’cülerin adeta esiri olmuş yargıçların verdiği kararlarla bir dava görülüyor. Adam (Reza Zarrab) sanık diye içeri alınıyor, mahkeme salonuna gelmeden tanık yapılıyor. ‘Sen temiz çıktın’ diyorlar. ‘Yalan söyle söyleyebildiğin kadar. Başbakan’ı, Cumhurbaşkanı’nı suçla ondan sonra senin hayatın garanti’ diyorlar. Yetmedi, bankanın genel müdür yardımcısını suçluluk sandalyesine oturtuyorlar.” dedi.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’yi mahkum etmeye çalışıyorlar

Hakan Atilla üzerinden Türkiye’yi mahkum etmeye çalışıyorlar. Hesap bu. FETÖ’cülerle kolkola girmiş yargıçlar, savcılar bunu yapıyor. FETÖ’cülerin hazırladığı dosyayı açıp buna göre suçlama yapıyorlar. Jüriye ‘Somut bir delil olmasa da siz suçlamaktan çekinmeyin’ diyorlar. Bunun adı da bağımsız yargı oluyor. Bize hukuk dersi vermeye kalkanlar bu davada hukuku katletmiştir. Türkiye bir hukuk devleti, hiç kimse bu ayak oyunlarıyla bu ülkeyi dize getiremez.

Kılıçdaroğlu bol keseden atıyor

“Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Bey, yine bugün inciler döktürmüş.” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Diyor ki, belli ki hala Meclis konuşmasının izleri kafasından silinmemiş. Yatıyor, kalkıyor o konuşmayı hatırlıyor. Başbakan dedi ki ‘Kamyoncular hayatından memnun’, ‘Eğer memnunsanız gidin Binali Yıldırım‘a oy verin’ diyor. Kılıçdaroğlu, şunu aklına koy, kamyoncuların da, mobilyacıların da, vatandaşın da derdi bizim derdimizdir.

Bir şeyi daha bilmeni isterim. Kamyoncuların derdiyle ilgilenmek istiyorsan git onlara de ki ‘Sertavul Geçidi eskiden nasıldı, şimdi nasıl? Elmadağ rampaları eskiden nasıldı, şimdi nasıl? Daha yetmedi, Bilecik Gülümbe rampalarını nasıl çıkardınız, şimdi nasıl çıkıyorsunuz? İstanbul’dan Afyon’a kaç saatte gidiyordunuz, şimdi kaç saatte gidiyorsunuz? Zigana nasıldı, şimdi nasıl? Ovit’ten geçiş nasıldı, şimdi nasıl geçiliyor? Aslında Türkiye’de hayatından memnun olan tek adam, Kılıçdaroğlu. Niye? Dert yok, kasavet yok, iktidar yok, sorumluluk yok. Bol keseden konuş babam konuş. Kaval elin yel Allah’ın, üfle babam üfle. Her gün bir şey yumurtluyor. Yalanın da bir endazesi olur be kardeşim. Artık yalanda da standardı çökertti maşallah. Eğer millet buna itibar etseydi… 15 senedir bir santim ne uzuyor, ne kısalıyor, yerinde sayıyor.”

Vatandaş kime ne görev vereceğini biliyor

Her seçimde Nevşehir’in çıtayı biraz daha yükselttiğini, 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 64’ün üzerinde oy verdiklerini hatırlatan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için 16 Nisan’daki referandumda çıtayı yüzde 65,5 ile daha yükseğe çıkardıklarını belirtti. Yıldırım, “Şehir içinde asfaltlar dökülüyor. Geçmiş iktidarlarda ‘Yerle gök bir araya gelir de şu Avanos’a kavşak yapılmaz.’ demişlerdi. Yaptık mı o kavşağı? Biz AK Parti’yiz, farkımız bu. Biz söz veririz, yaparız. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Lafla peynir gemisi yürümez, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Herkesin bir görevi var. Vatandaş kime ne görev vereceğini biliyor. Muhalefet iyi konuşmasını biliyor, ona diyor ki ‘Siz konuşmaya devam edin.’ AK Parti de iş yapmasını biliyor, AK Parti’ye de ‘İktidar olun.’ diyor, böyle bir görev veriyor. Vatandaş Nevşehirli hiç kimseyi ihmal etmiyor, layık olduğu görevi herkese veriyor.”