Ekonomi

ABD'de Efsane Cuma çılgınlığı

ABD'de mağazaların ve online perakendecilerin büyük indirimler yaptıkları Efsane Cuma gününde online harcamalar rekor kırdı.

Abone Ol

Adobe Analytics verilerine göre ABD'de tüketiciler Efsane Cuma gününde online olarak 9,12 milyar dolar harcadılar. Online harcamalar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 arttı.

Adobe Analytics, Efsane Cuma'da toplam harcamaların yüzde 1 arttığını tahmin etti. Adobe, sezonun en büyük online alışveriş günü olan Siber Pazartesi'de online harcamalarını 11,2 milyar dolar olmasını bekliyor.

Online harcamaların artması

Efsane Cuma'da online harcamaların artmasının başlıca nedenleri arasında, tüketicilerin pandemi nedeniyle evden alışverişe devam etmesi, online perakendecilerin daha fazla indirim ve promosyon sunması ve tüketicilerin daha fazla elektronik cihaz ve ev eşyası satın alması yer alıyor.

Siber Pazartesi'de beklentiler

Adobe, Siber Pazartesi'de online harcamaların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artmasını bekliyor. Bu artış, Efsane Cuma'e göre daha yüksek bir büyüme oranı. Siber Pazartesi'de online harcamaların artmasının başlıca nedenleri arasında, tüketicilerin daha fazla giyim ve aksesuar satın alması yer alıyor.