Dünya

ABD, Orta Doğu'da 'tansiyonu düşürmeyi' hedefliyor

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Orta Doğu'da "tansiyonu düşürmeyi" hedeflediklerini söyledi.

Abone Ol

ABD'nin BM Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamaya göre, ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ndeki temsilcisi Greenfield, Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Greenfield, Orta Doğu'da "Daha geniş çaplı bir bölgesel çatışma kaçınılmaz değil." diyerek, ABD'nin genel hedefinin bölgedeki tansiyonu düşürmek, gelecekteki saldırıları caydırmak, bunlara karşı savunma yapmak ve bölgesel çatışmayı önlemek olduğunu ifade etti.

Ayrıca Greenfield, Gazze'de yaşanan son gelişmelerden derin endişe duyduklarını belirtti. 10 Ağustos'ta İsrail ordusunun, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivil kişilerin barındığı bir okul ve camiye yönelik saldırısının ardından çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesi konusuna dikkat çekti. Greenfield, İsrail'in sivilleri korumak için uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde gereken önlemleri alması gerektiğini vurgulayarak, bu tür olaylarda hayatını kaybedenlerin yasını tuttuklarını söyledi.

Greenfield, Gazze'de bir ateşkes ve esir takası yapılması gerektiğini belirterek, "Kaybedecek daha fazla zaman ya da daha fazla gecikme için herhangi bir tarafın bahanesi yoktur. Rehineleri serbest bırakma, ateşkesi başlatma ve bu anlaşmayı uygulama zamanı gelmiştir." ifadelerini kullandı.