Dünya

AB, temsilcisi Borrell, İsrail'in Han Yunus kentindeki okula saldırısını kınadı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı okula düzenlediği saldırıyı kınadıklarını belirterek, sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı okula düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınadı. Borrell, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 29 olduğunu ve en az 53 kişinin yaralandığını belirtti.

Borrell, x sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıya "Masum siviller daha ne kadar bu çatışmanın yükünü çekecek?" diye sordu ve uluslararası hukukun her türlü ihlalini kınadıklarını vurguladı. Sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirten Borrell, Gazze'deki insanların güvenliği ve insani yardımın sağlanması için derhal ateşkes çağrısını yineledi.

İsrail'in Gazze'deki sivillerin bulunduğu bölgeleri hedef aldığına dikkat çeken Borrell, uluslararası toplumun bu tür saldırıları durdurma sorumluluğunu hatırlattı.

İsrail ordusu ise saldırının detaylarına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Ateşkes çağrısını yineledi...